Sähkösaha testivoittaja 2023

Sähkösahat eli sähkökäyttöiset moottorisahat ovat hyvä vaihtoehto perinteisille moottorisahoille. Modernit sähkösahat ovat niin tehokkaita, että puiden kaataminen ja muut metsätyöt onnistuvat niillä helposti. Sähkösahat käyttävät virranlähteenään verkkovirkaa tai akkuja. Niiden etuja suhteessa polttomoottorisahoihin ovat kevyempi paino, hiljaisuus sekä helpompi käynnistys. Sähkösahat sopivat erityisesti satunnaiseen käyttöön, sillä ne ovat heti käyttövalmiita.

  • Sähkösahat ovat polttomoottorisahoja kevyempiä
  • Kuluttavat sähkön lisäksi öljyä
  • Suurempi ketjunopeus tarkoittaa parempaa suorituskykyä
  • Akun kesto rajoittaa käyttöäaikaa, suosittelemme vara-akun ostamista
  • Pikalaturilla akun saa ladattua puolessa tunnissa
  • Makitan sähkösahat ovat pärjänneet testeissä hyvin
Testivoittaja Hyvä Ostos
GearLab 2020 ECHO CCS-58V4AH
ISS-sähköviesti Husqvarna 436 Li
Ryobi RCS36X3550HI
Stihl MSA 200 C
Råd & Rön Makita UC 3520A
Gör det själv Makita EA3201S35A

Sähkösahojen hintavertailuun pääset täältä.

Sähkösaha testivoittajat 2020

GearLab – akkukäyttöiset sähkösahat testi 2020

Riippumattoman GearLabin testissä oli mukana yhdeksän akkukäyttöistä moottorisahaa. Testissä painotettiin sahaustehoa (35%), helppokäyttöisyyttä (30%), akun kesto (25%) ja melutasoa (10%). Sahojen laipan pituudet olivat väliltä 35-40 senttimetriä.

Testivoittajaksi nousi ECHO CCS-58V4AH, jota testaajat kiittelivät loistavasta sahaustehosta sekä hyvästä akun kestosta. Sahan heikkouksiksi mainittiin 6,5 kg:n paino sekä korkea melutaso.

ECHO CCS-58V4AH testivoittaja akkukäyttöiset moottorisahat

ECHO CCS-58V4AH
+ Suorituskyky
+ Hyvä akun kesto

Painava
Korkea melutaso

Testin kakkonen ja toimituksen valinta oli Milwaukee M18 FUEL, jota kehuttiin leikkuuterän laadusta sekä nopeasti saavutettavista huipputehosta. Samaan aikaan se on painava ja kömpelö laite, joka kuluttaa huomattavan paljon öljyä.

Milwaukee M18 FUEL sähkösaha oli toimituksen valinta

Milwaukee M18 FUEL
+ Leikkuuterän laatu
+ Huipputehot heti käytössä

Painava
Öljynkulutus

Husqvarna 120i sijoittui testissä kolmanneksi saaden Hyvä Ostos -maininnan. Alle viiden kilon painoisena on ECHOa ja Milwaukeeta huomattavasti kevyempi ja siten helpommin käsitellä. Kevyt paino ei silti näy akun kestossa, sillä Husqvarnan akku oli koko testin paras. Hyvän akun keston johtuu energiansäästöasetuksista, joiden ansiosta saha ei käytä koko tehoaan kevyemmissä sahaustehtävissä. Kääntöpuolena on se, että täysiä tehoja ei moottorista irti yhtä nopeasta kuin Milwaykeen sahassa.

Husqvarna 1201 sähkösaha oli hyvä ostos

Husqvarna 120i
+ Kevyt
+ Helppo käsitellä
+ Akunkesto
+ Energiansäästöasetukset
Huipputehot eivät ole heti käytettävissä

Testissä olivat mukana myös seuraavat sähkösahat:

  • EGO Power+ CS1400
  • BLACK+DECKER 40V MAX – Paras saha kevyisiin töihin
  • Makita XCU03Z LXT
  • Greenworks G-MAX 40V
  • Oregon Cordless CS300
  • Ryobi 40V RY40530

Testin tulokset löytyvät GearLabin kotisivulta.

Sähkösaha testivoittaja 2019

Gör det själv 15/2019 – Sähkösahatesti

Ruotsalainen tee-se-itse lehti Gör det själv testasi 15/2019 numerossaan kuusi noin 200 euron moottorisahaa. Testissä oli mukana polttomoottorikäyttöisiä moottorisahoja sekä sähkösahoja. Kaikki testin sahat suoriutuivat vertailun tehtävistä, mutta eroja saatiin suorituskyvyssä ja tärinän hallinnassa.

 

Testivoittaja tässä vertailussa oli testin pienikokoisin saha Makita EA3201S35A. Ruotsalaiset testaajat pitivät erityisesti sen kevyestä painosta. Pieni moottori ei ollut testin tehokkain, mutta selvisi silti testissä ilman ongelmia. Kahvan ja moottorin välissä oleva tärinänvaimennin lisää käyttömukavuutta.

Makita EA3201S35A oli akkukäyttöisten särhkösohen vertailun testivoittaja

Makita EA3201S35A
+ Kevyt
+ Pieni moottori on yllättävän tehokas
+ Tärinänvaimennin

Ei aivan kärkeä sahaustehoissa

Katso edullisin hinta.

 

Sähkösaha testivoittajat 2015

ISS-sähköviesti

ISS-sähköviesti testasi akkukäyttöisiä moottorisahoja toukokuussa 2015. Testi erosi hieman normaaleista työkalutesteistä, sillä sen arvosanat perustuvat kokonaan testaajien omiin tuntemuksiin. Testaajien omin sanoin: Ei koneita osteta mitattavaksi vaan käytännön töihin ja tarpeeseen. Kaikki kuusi testattua sahaa selvisivät selvisivät kevyestä metsätyöurakasta, mutta eroja tuli ketjunopeudesta, painosta sekä laitteen koosta.

Vertailussa ei valittu varsinaista testivoittajaa, mutta kolme sahaa sai testaajilta kolme ja puoli tähteä. Husqvarna 436 Li sai kehuja tehostaan ja monikäyttöisyydestään sekä akun kestosta ja pikalaturimahdollisuudesta. Ainoa varauksellinen moite tuli terän laipan lyhyydestä (35 cm).

Stihl-MSA-200-C-BQ-sähkösaha oli testivoittaja

Husqvarna 436 Li
+ Tehokas
+ Akun kesto
+ Pikalaturi
+ Monikäyttöinen

Laipan lyhyys (varauksin)

Katso edullisin hinta.

Stihl MSA 200 C sai kiitosta tehosta, monikäyttöisyydestään ja akun tehosta, mutta lopullista arvosanaa pudottivat pikalaturimahdollisuuden puute sekä lyhyt, 30 cm pituinen laippa.

Stihl-MSA-200-C-BQ oli akkukäyttöisten sähkösahojen vertailun testivoittaja

Stihl MSA 200 C-BQ
+ Monikäyttöinen
+ Akun teho

Ei pikalatausmahdollisuutta

Katso edullisin hinta.

Testin kolmas kolmen ja puolen tähden sähkösaha oli Ryobi RCS36X3550HI, jonka vahvuuksiksi mainittiin pitkä terälaippa, toimiva ja tasapainoinen kokonaisuus, hyvä teränopeus ja hinta. Miinusta sahalle annettiin pitkästä latausajasta. Sekalaista metsätyötä voi yhdellä latauksella tehdä tunnin verran.

Ryobi RCS36X3550HI oli akkukäyttöisten sähkösahojen vertailun testivoittaja

Ryobi RCS36X3550HI
+ Pitkä terälaippa
+ Tasapainoinen kokonaisuus
+ Hinta
+ Hyvä teränopeus

Pitkä latausaika

Katso edullisin hinta.

Testin muuta osallistujat olivat:

  • EGO Power CS1400E
  • Greenworks GW044
  • Black & Decker GKC3630L20

Sähkösaha testivoittajat 2013

Ruotsalainen kuluttajalehti Råd & Rön testasi kesänumerossaan 11 erilaista moottorisahaa. Testin voittaja oli hienoisella erolla seuraaviin Makita UC 3520A. Testin toiselle sijalle nousi Bosch AKE 40-19 S ja kolmoseksi Clas Ohlsonin oma malli Cotech.