Paras silitysrauta 2023

Silitysrauta on joka kodin välttämätön apuväline. Perinteisten höyrysilitysrautojen lisäksi markkinoille on tullut tehokkaampia höyrysilityskeskuksia sekä näppäriä vaatehöyrystimiä, joilla voi poistaa kauluspaidan rypyt suoraan suoraan vaateripustimessa.

    • Silitysrautojen hinta vaihtelee 20 ja 200 euron välillä
    • Hinta lisää yleensä käyttömukavuutta
    • Eri silitysraudat ovat parhaimmillaan erilaisilla materiaaleilla, harva on hyvä kaikessa
    • Runsas höyryntuotanto ei aina tarkoita parempaa silitystulosta

 

Laite Muuta
 

Paras höyrysilitysrauta

 

Tefal Ultimate Pure FV9835 Paras valinta paksuille vaatteille ja kauluspaidoille
 

Paras edullinen silitysrauta

 

Philips EasySpeed Plus GC2145 Hyvä hinta/laatu-suhde, kauluspaidat siliävät helposti
 

Paras höyrysilityskeskus

 

Tefal Pro Express Total Plus GV8962 Vaativaan makuun tai ammattikäyttöön

Silitysrauta testivoittajat

 

Testaaja Voittaja
Tekniikan maailma Braun TS525A
Seura-lehti Bosch TDS1210
Kuluttajasivusto Testberichte.de Caso AF 200

Parhaat silitysraudat 2023

Paras silitysrauta 2023

Tämän hetken luultavasti paras silitysrauta on Tefal Ultimater Pure FV9835. Se tuottaa erinomaisesti höyryä ja liukuu sulavasti kaikilla materiaaleilla. Sen pohjassa on erityinen Durilium Airglide Autoclean -pohja, jonka pinnoite hylkii likaa. Tämä yhdessä irroitettavan kalkinkerääjän kanssa takaa pitkän ja huoltovapaan käyttöiän.

Tefal Ultimater Pure FV9835 silitysrauta testivoittaja

Tefal Ultimate Pure FV9835
+ Päivitetty malli testimenestyjästä
+ Runsas höyryntuotto
+ 3 metrin virtajohto
+ Liukuu hyvin kaikilla materiaaleilla
Hinta

 

 

Pure FV9835 on päivitetty malli aikaisemmasta testimenestyjästä. Parannukset näkyvät esimerkiksi kolmeen metriin pidennettynä virtajohtona. Silitysraudasta löytyy luonnollisesti automaattinen virrankatkaisu sekä tippalukko.

Kenelle sopii: Tefal Ultimate Pure FV9835 hinta verkkokaupoissa on noin 120 euroa. Se ei ole paras valinta kerran vuodessa siistiä paitaa tarvitsevalle, mutta oiva valinta esimerkiksi kauluspaitoja työpaikalla käyttävälle. Runsaan höyryntuoton ansiosta se silittää tehokkaasti myös paksummat vaatteet.

Hyvä ja edullinen silitysrauta 2023

Edullista silitysrautaa etsivän kannattaa suunnata katseensa Phillipsin EasySpeed mallistoon. Erityisesti Philips EasySpeed Plus GC2145 on kerännyt kehuja eri vertailusivustojen testeissä. Hyvin edullisesta (noin 30 €) huolimatta Philipsin silitystulos vetää vertoja huomattavasti kalliimmille malleille. Edullinen hinta näkyy lähinnä höyryntuotantotehossa, joka on noin puolet Tefalin huippumallin höyryntuotannosta.

Philips EasySpeed Plus GC2145 paras silitysrauta

Philips EasySpeed Plus GC2145
+ Hinta
+ Silitystulos
+ Ei kalkkiinnu
+ Kestävä ja naarmuuntumaton pohja

Vesisäiliö on hieman hankala täyttää

Verkkokauppojen hintavertailu

 

Philipsin höyrysilitysrauta ei ole teisteissä kerännyt kalkkia eikä sen pohja naarmuudu helposti. 270 millilitran vesisäiliö on pienmpi kuin kalliimmissa malleissa, mutta riittää hyvin tavallisimpia käyttötarkoituksia varten.

Kenelle sopii: Philipsin höyrysilitysrauta on erinoimainen valinta, mikäli arvostat edullista hintaa etkä silitä kerralla suurta määrää vaatteita. Se on silitystulokseltaan ja käyttömukavuudeltaan huippuluokkaa, mutta heikompi höyryntuotanto tekee vaatteiden silittämisestä hitaampaa kuin tehokkaammilla silitysraudoilla. Ei parhaimmillaan paksujen vaatteiden kanssa.

Paras höyrysilityskeskus 2023

Höyrysilityskeskus on paras valinta silloin, kun silitettävää pyykkiä on paljon. Höyrysilityskeskuksen vesisäiliö sijaitsee erillisessä tankissa silitysraudan rungon sijaan. Tästä johtuen itse silitysrauta on kevyempi ja mukavampi käyttää. Höyrysilityskeskusten höyryntuotanto on jopa kaksi tai kolme kertaa runsaampaa kuin tavallisissa höyrysilitysraudoissa. Lopputuloksena silittäminen on jopa puolet nopeampaa.

Tämän hetken paras höyrysilityskeskus on Tefal Pro Express Total Plus GV8962. Silitysraudassa on tahroja hylkivä Gliss/Glide Protect Autoclean pinnoite, jonka ansiosta rauta liukuu tasaisesti kaikilla materiaaleilla.

 

Tefal Pro Express Total Plus GV8962 paras höyrysilityskeskus

Tefal Pro Express Total Plus GV8962
+ Kevyt ja mukava käyttää
+ Erittäin runsas höyryntuotto
+ Nopeuttaa silittämistä
+ Myös pystyasennossa olevien tekstiilien  höyrystäminen onnistuu

Vie enemmän tilaa kuin pelkkä silitysrauta

Verkkokauppojen hintavertailu

Höyrysilityskeskuksessa on 1,6 litran vesisäiliö ja se tuottaa 120 grammaa höyryä minuutissa. Vertailun vuoksi Tefalin paras silitysrauta tuottaa höyryä 55 grammaa minuutissa ja Philipsin edullinen malli 30 grammaa minuutissa.

Kenelle sopii: Tefalin höyrysilityskeskus on erinomainen valinta niille, ketkä silittävät kerralla paljon vaatteita. Suuren vesisäiliön ja runsaan höyryntuotannon ansiosta silittäminen sujuu nopeammin kuin tavallisella höyrysilitysraudalla. Runsas höyryntuotanto mahdollistaa myös ripustimessa roikkuvuen vaatteiden tai esimerkiksi verhojen suoristamisen rypyistä. Höyrysilityskeskus vaatiin jonkin verran tilaa, joten sitä ei voi suositella pienimpiin asuntoihin.

Mikäli kyseistä mallia ei ole saatavilla, myös muut Tefal Pro sarjan mallit ovat keränneet kehuja.

Vertailu: Paras vaatehöyrystin 2023

Vaatehöyrystimellä ryppyjen poistaminen vaatteista on vaivatonta. Kauluspaitojen suoritus onnistuu pystyasennossa, eli paidan voi jättää roikkumaan vaateripustimeen silityksen ajaksi. Vaatehöyrystimet myös poistavat neuleisiin kertyneen hien hajun.

Tämän hetken paras vaatehöyrystin on Philips Steam&Go GC363. Se on menestynyt hyvin kuluttajalehtien testeissä sekä kerännyt ylistäviä arvioita kuluttajilta.

Philips Steam&Go GC363 paras vaatehöyrystin

Philips Steam&Go GC363
+ Irroitettava vesitankki
+ Silitysrautaa ei tarvita
+ Lämpenee nopeasti
+ Poistaa epämielyttävät hajut vaatteista

Silitystulos ei ole yhtä hyvä kuin silitysraudalla

Verkkokauppojen hintavertailu.

Philipsin vaatehöyrystin lämpenee käyttökuntoon alle minuutissa ja sen 0,7 desin tankissa riittää vettä noin kahden kauluspaidan höyrystämiseen rypyttömäksi. Laite tuottaa 24 g vesihöyryä minuutissa ja 3 metrin virtajohto tuo liikkumatilaa silittämiseen. Suuttimeen kytkettävän vaateharjan avulla neuleet suoristuvat vaivatta. Laite soveltuu myös herkille materiaaleille kuten silkille ja kašmirvillalle.

Kenelle sopii: Philipsin vaatehöyrystin sopii parhaiten kiireiselle ihmiselle jolle vaatteiden silittäminen ei ole sitä mieluisinta puuhaa. Vaatehöyrystin on parhaimmillaan ohuilla materiaaleilla kuten kuten kauluspaitojen silittämisessä. Yhden paidan silittämiseen menee alle minuutin verran aikaa. Kannattaa huomioida, että lopputulos ei ole aivan yhtä hyvä kuin aidolla silitysraudalla, mutta yleensä eroa ei huomaa.

Silitysrauta vertailut ja testit 

Tekniikan maailma: Silitysrauta testivoittaja

Tekniikan maailma vertailu kuutta keskihintaista silitysrautaa. Hinnaltaan silitysraudat olivat 40-60 euroa. Ryppyiset tekstiilit oikenevat parhaiten hienojakoisen höyryn avulla, jota testatut laitteet tuottivat vaihtelevasti. Braunin ja Electroluxin raudat tuottivat höyryä tasaisimmin, joskin Braunin laite vielä asteen paremmin. OBH:n rauta tuottaa höyryä vasta usean minuutin jälkeen ja silloinkin epätasaisina ryöppyinä.

Testin paras höyrysilitysrauta oli Braun TS525A. Testivoittaja kuumeni minuutissa täyteen käyttövalmiuteen, jonka jälkeen se puskee hienojakoista höyryä ulos tasaisena virtana. Kun rauta on vaakatasossa, höyryä tulee pohjan kaikista rei’istä. Rauta istuu käteen hyvin ja kahvan kumipinnoite estää kättä liukumasta. Vesisäiliön täyttö ja tyhjennys sujuu ilman vaikeuksia. Tippalukko estää veden tippumisen pientä lämpöä käytettäessä. Rauta liikkuu sujuvasti kaikilla materiaaleilla

braun silitysrauta testivoittaja

Braun TS525A
+Silitystulos
+ Tasainen höyryntuotto

Pitkähkö lämpenemisaika

Verkkokauppojen hintavertailu.

Sähköviesti: Silitysrauta vertailu

Sähköviesti vertaili höyrysilitysrautoja, höyrysilityskeskuksia sekä vaatehöyrystimiä artikkelissaan. Vertailussa olivat mukana 4Safety Precision EDB6150 ja Bosch TD90 EASY höyrysilitysraudat, Philips PerfectCare Elite höyrysilityskeskus sekä Philips Steam&Go vaatehöyrystin.

Vanhempien vertailujen testivoittajat

Seura-lehti: Silitysrauta vertailu

Seura-lehden testissä oli viisi höyrysilitysrautaa hintaluokassa 65-200 euroa. Testivoittaja oli kevyesti vaatteiden pinnoilla liukunut Bosch TDS1210. Se puski nappia painamalla höyryä selvästi muita rautoja enemmän ja puski rypyt tieltään sujuvasti. Testiryhmä kehui myös riittävän pitkää johtoa ja helposti täytettävää vesisäiliötä. Testin voit lukea kokonaisuudessaan täällä.

Bosch silitysrauta testivoittaja

Bosch TDS1210
+ Hyvä höyryntuotanto
+ Puskee rypyt tieltään
+ Pitkä johto
+ Vesisäiliö on helppo täyttää

Verkkokauppojen hintavertailu.

Vaatehöyrystin vertailu

Työtehoseura testasi vaatehöyrystintä alkuvuodesta 2020 ja vertasi sen ominauisuuksia perinteisiin höyrysilitysrautoihin. Vaatehöyrystintä kehuttiin sen nopeudesta sekä käyttöönotossa että silityksessä. Miinuspuoliksi todettiin muun muassa tietyt käytettävyysongelmat sekä vesisäiliön pieni kapasiteetti. Testataavana laitteena oli suhteellisen edullinen Tefal DT7000 E0 vaatehöyrystin. Koko vertailun pääset lukemaan Työtehoseuran verkkosivulta.


 

Silitysrauta kokemuksia

Oheen on koottu kokemuksia erilaisista höyrysilitysraudoista sekä yksittäisten silitysrautojen arvioita.

Avec Sofie -blogi testasi Bosch Sensixx’x DI90 silitysrautaa. Sofien positiivisen arvion voit lukea täältä.

Bosch silitysrauta kokemuksia

Bosch Sensixx xDA10 kokemuksia:

Hyvä ja edullinen silitysrauta kotiin. Mielestäni tässä ei ole mitään vikaa. Silittää hyvin kun höyrytoiminto päällä. Meillä on myös toinen silitysrauta joka ehkä liukuu vähän paremmin kankaalla kuin tämä, mutta hintaakin oli enemmän. 
Toinen palautteen antaja kirjoitti että ei hyvin näy veden määrän, mielestäni näkyy ihan tarpeeks hyvin. -Marleena

Bosch TDA3024210 kokemuksia:

Ihan hyvät kokemukset tästä silitysraudasta. Lämpenee nopeasti ja höyryä riittää. Ainut miinus tulee lyhyestä johdosta. -Kodin hengetär

Braun silitysrauta kokemuksia

Braun TextStyle 7:

Oman kokemuksen perusteella paras höyrysilitysrauta. Olen silittänyt paitoja n. 80 kpl per vuosi parin vuoden ajan tällä ja satunnaisilla muilla silitysraudoilla ja tämä on ylivoimaisesti paras. Silittäminen tällä on siedettävää. Joka väittää, ettei silitysraudoissa ole eroja (kuten myyjä väitti minulle), ei tiedä asiasta mitään. Vahva suositus, varsinkin kun hinta ei ole oleellisesti suurempi kuin kilpailevilla tekeleillä. -Muriel

Philips silitysrauta kokemuksia

Philips PowerLife höyrysilitysrauta:

Lämpenee nopeasti ja liukuu hyvin tekstiilin pinnalla. Virtajohto on hieman lyhyt. -Nils

Tefal silitysrauta kokemuksia

Tefal Turbo Pro Anti-Calc:

Todella hyvä silitysrauta! Liukuu sulavasti vaatteiden päällä. Ehdotomasti hintansa väärti.