Parhaat langattomat kuulokkeet 2023

Langattomat kuulokkeet ovat erinomainen valinta silloin, kuin ei pyritä aivan täydelliseen äänenlaatuun. Vaikka Bluetooth-teknologian kehittäminen on vienyt äänenlaatua paremmaksi, aivan langallisten kuulokkeiden tasolle ei vielä päästä. Mutta se mikä äänenlaadussa menetetään, saadaan takaisin käyttömukavuudessa. Listasin yhteenvedon eri julkaisuiden tekemien testien parhaista langattomista kuulokkeista ja nappikuulokkeista.

    • Langattomia kuulokkeita on saatavissa nappikuulokkeina että korvan päälle tulevina malleina
    • Kalliimmista malleista löytyy lisäksi vastamelutoiminto
    • Urheilukäyttöön tulevissa nappikuulokkeissa kannattaa huomioida istuvuus korvaan
    • Sony, Jabra, Bose ja Sennheiser ovat menestyneet testeissä
    • Täydellisellä langattomuudella tarkoitetaan, että nappikuulokkeiden välillä ei ole johtoa

Kuuloke-vertailujen testivoittajat:

Vertailu Voittaja
TM 2021: Parhaat langattomat kuulokkeet etätöihin Jabra Evolve2 65

Jabra Evolve2 85

Bose 700

LB Ääni ja Kuva: Parhaat langattomat kuulokkeet 2021 Jabra Elite Active 75t (treenikuulokkeet)

Sennheiser Momentum True Wireless 2 (premium-nappikuulokkeet)

Supra Nero-TX (edulliset nappikuulokkeet)

Techradar 2021 Sennheiser Momentum True Wireless 2

Sony WF-1000XM3 True Wireless 

Verge 2020  

Sony WH-1000XM4 

Iltalehti 2019  

Sennheiser Momentum Wireless 3 (paras äänenlaatu)

Skullcandy Crusher ANC (paras basso)

Silvercrest (paras edullinen)

Jaybird Vista (paras urheiluun)

Astro A50 (parhaat pelikuulokkeet)

 

Iltasanomat 2017 Audio Technica ATH-DSR7BT (parhaat langattomat kuulokkeet)

KEF Motion One (parhaat nappikuulokkeet)

Toimituksen valinnat:

Malli Muuta
 

Parhaat langattomat kuulokkeet

 

Sony WH-1000XM4 

 

Loistava valinta kaikentyylisen musiikin kuunteluun, hyvät vastamelutoiminnot

 

Parhaat täysin langattomat nappikuulokkeet

Sennheiser Momentum True Wireless 2 Paras vaihtoehto musiikin kuunteluun
 

Parhaat langattomat nappikuulokkeet urheiluun

Jabra Elite Active 75t Loistava äänenlaatu, pysyy hyvin korvissa.
 

Hyvät ja edulliset langattomat nappikuulokkeet

JBL Reflect Flow Huippulaatua edulliseen hintaan

Toimituksen valinnat

Parhaat langattomat kuulokkeet 2023: Sony WH-1000XM4

Sonyn aikaisempaa WH-1000XM3-mallia pidettiin yleisesti parhaina langattomina kuulokkeina. Uudessa Sony WH-1000XM4 mallissa melunvaimennusta ja mikrofooneja on kehitetty paremmaksi. Käyttömukavuus sekä äänentoisto ovat edellisen mallin tavoin huippuluokkaa.

Sony WH-1000XM4 vastamelukuulokkeet ovat parhaat langattomat kuulokkeet 2021

Sony WH-1000XM4
+ Päivitetty vastamelutoiminto
+ Käyttömukavuus
+ Äänentoisto
+ 30 tunnin akunkesto

Laatu näkyy hinnassa
Ei aptX-tukea

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Sonyn kuulokkeet eivät ole erityisen näyttävän näköiset, mutta niiden hillitty ulkonäkö miellyttää silti monia. Kevyet kuulokkeet (254 grammaa) istuvat hyvin korville, eivätkä ne rupea tuntumaan epämukavilta pitkänkään työpäivän aikana. Kuulokkeiden kosketuspaneelin kautta voi säätää äänenvoimakkuutta, kytkeä vastamelutoiminnon pois päältä, vaihtaa kappaletta tai vaikkapa vastata puheluun. Kuulokekupin peittäminen kädellä katkaisee musiikin ja kytkee mikrofonin päälle, jolloin keskustelu samassa tilassa olevan henkilön kanssa onnistuu vaivatta. Täydellä latauksella akussa riittää virtaa 30 tunniksi. Lisää ominaisuuksista voi lukea esimerkiksi Iltalehden kattavasta testistä.

Parhaat langattomat nappikuulokkeet 2023: Sennheiser Momentum True Wireless 2

Sennhaise Momentum True Wireless 2 lunastaa vihdoin lupaukset joita edelliselle mallille asetettiin. Muut ominaisuudet ovat pysyneet huipputasoisina, mutta akunkesto on päivitetty vastaamaan kovimpien kilpailijoiden tasoa.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 ovat parhaat täysin langattomat nappikuulokkeet 2021

Sennheiser Momentum True Wireless 2
+ 28 tunnin akunkesto
+ Huippuluokan äänenlaatu
+ Hyvä istuvuus
+ Helppokäyttöisyys

Mikrofonin äänenlaatu puheluissa
Vastamelutoiminto ei ole aivan huippuluokkaa

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Kuulokkeiden äänenlaatu on tiukan basson ansiosta parhaimmillaan popin ja räpin kuuntelussa. Musiikki toistuu kirkkaana ja voimakkaana.

Edeltäjänsä tavoin näissä Sennhaiserin kuulokkeissa mikrofonin äänelaatu ei ole aivan parasta tasoa. Vastamelutoiminto on kelvollisen hyvä, mutta ei yllä Sonyn ja Applen lippulaivamallien tasolle. Pienistä puutteista huolimatta Sennhaiser Momentum True Wireless 2 kuulokkeet ovat tämän hetken parhaat täysin langattomat nappikuulokkeet.

Langattomien kuulokkeiden vertailut

Tekniikan maailma 2021: Parhaat langattomat kuulokkeet etätöihin

Tekniikan Maailma vertailu testissään seitsemää Teams-sertifikoitua langatonta kuuloketta. Teams-sertifiointi tarkoittaa, että kuulokkeissa on ominaisuuksia, jotka varmistavat niiden vaivattoman käyttöönoton ja käytön Teams-palavereissa. Kuulokkeita voi  toki mainiosti käyttää myös Google Meet ja Zoom-palavereissa. Testissä löydettiin merkittäviä eroja äänen laadussa kuulokkeiden välillä. Testin parhaiksi langattomiksi kuulokkeiksi testiryhmä valitsi tasapistein Bose 700, Jabra Evolve2 65 sekä Jabra Evolve2 85 -kuulokkeet.

Bose 700 sai kiitosta äänenlaadusta ja vastameluominaisuuksista, mutta sen mikrofonin äänenlaatua ei pidetty erityisen hyvänä.

Jabra Evolve2 65 sai kehuja mikrofonin äänenlaadusta, toiminta-ajasta sekä monikäyttöisyydestä, mutta sen istuvuus päähän ei miellyttänyt testiryhmää. Kuulokkeissa ei ole vastamelutoimintoa, mutta sen vaimennus riittää silti kotitoimistolla.

Vastamelutoiminnolla varustettu Jabra Evolve2 85 ei ollut ylivoimainen millään yksittäisellä osa-alueella, mutta oli testin kärkiryhmää kaikessa. Erityistä kiitosta sai melunvaimennuksestaan ja toiminta-ajastaan.

Koko kattavan testin voit lukea Tekniikan Maailman sivulta. Bose 700 arvion yhteenveto löytyy täältä ja Jabran kuulokkeiden arviot täältä (selaa alaspäin).

LB Ääni & Kuva: Parhaat langattomat kuulokkeet 2021

LB Ääni ja kuva listasi parhaat langattomat kuulokkeet kategorioittain. Hyvin kattavasta listauksesta on helppo valita oikeat langattomat kuulokkeet käyttötarkoituksen mukaan.

Parhaiksi treenikuulokkeiksi lehti valitsi Jabra Elite Active 75t -nappikuulokkeet. Kuulokkeet saivat kiitosta loistavasta akunkestosta ja melunvaimennuksesta, poikkeuksellisen hyvästä äänenlaadusta sekä erinomaisesta istuvuudestaan. Testiryhmän Jabra Elite Active 75t kokemuksista voit lukea täältä.

Parhaiksi nappikuulokkeiksi lehti valitsi Sennheiser Momentum True Wireless 2 -kuulokkeet, jotka ovat päivitetty versio aikaisemmasta mallista. Edellisen version ongelmat akunkeston kanssa on korjattu, mutta äänenlaatu on pysynyt loistavana. Kattavan testin kuulokkeista voit lukea täältä.

Mikäli budjetti ei taivu Sennheiserin kuulokkeiden ostoon, hyvä edullinen vaihtoehto on Supra Nero-TX. Kuulokkeet olivat lehden valinta parhaiksi halvoiksi nappikuulokkeiksi. Alle satasen kuulokkeissa on hyvä äänenlaatu ja akunkesto. Täyden arvostelun voit lukea täältä.

Techradar 2021: Parhaat täysin langattomat nappikuulokkeet

Techradarin listauksessa parhaat täysin langattomat nappikuulokkeet ovat Sony WF-1000XM3 True Wireless Earbuds sekä Sennheiser Momentum True Wireless 2. Sonyn kuulokkeet saivat kehuja loistavasta äänenlaadustaan sekä tehokkaasta vastamelutoiminnosta. Pieniä moitteita tuli huonosta soveltuvuudesta urheiluun sekä äänenvoimakkuuden säädön puuttumisesta.

Sennheiserin nappikuulokkeiden  vahvuutena oli upean äänen lisäksi tyylikäs muotoilu. Hinnaltaan Sennheiserit ovat noin tuplat Sonyn malliin verrattuna.

The Verge: Parhaat langattomat kuulokkeet 2020

Teknologiajulkaisu Verge laittoi järjestykseen parhaita langattomia vastamelukuulokkeita. Parhaiksi kuulokkeiksi nostetiin Sony WH-1000XM4 -kuulokkeet, jotka ovat päivitetty malli jo ennestään loistavista Sony WH-1000XM3 -kuulokkeista. Kuulokkeet saivat kiitosta niin loistavasta äänenlaadustaan kuin hyvästä melunvaimennuksestaan.

Parhaiksi langattomiksi kuulokkeiksi puheluista varten verkkolehti nosti Bose Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeet. Helppokäyttöisyyden lisäksi kuulokkeet saivat kiitosta 20 tuntiin nousevasta akunkestostaan.

Koko testi löytyy Vergen verkkosivulta englanniksi ja suomeksi tehty yhteenveto Iltalehden sivuilta.

Tekniikka ja Talous: Parhaat langattomat bluetooth-kuulokkeet 2020

Tekniikka ja Talous listasi vuoden 2020 parhaita langattomia kuulokkeita. Listauksessa oli mukana langattomia nappikuulokkeita sekä vastamelulla että ilman ja täysin langattomia True Wireless -kuulokkeita.

Alunperin Mikrobitissä julkaistun listauksen pääset lukemaan täältä.

Iltalehti: Parhaat langattomat kuulokkeet 2019

Iltalehti valitsi parhaat langattomat kuulokkeet eri käyttötarkoituksia varten. Äänenlaadultaan parhaat langattomat kuulokkeet ovat testiryhmän mielestä Sennheiser Momentum Wireless 3 -kuulokkeet. Kuulokkeet saivat kehuja erinomaisesta äänenlaadusta musiikinkuuntelussa, mutta niiden vastameluominaisuuksia ei pidetty erityisen hyvinä.

Parhaina langattomina kuulokkeina basson ystäville pidettiin Skullcandy Crusher ANC -kuulokkeita. Loistavaa bassontoistoa tukee kuulokkeista löytyvä säädin bassotasojen muuttamiseen.

Parhaat halvat langattomat kuulokkeet olivat vertailun mukaan Lidlin myymät Silvercrest-kuulokkeet. Testiryhmän mukaan alle 25 euron hintaiset Bluetooth-kuulokkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset

Parhaina langattomina nappikuulokkeina urheiluun pidettiin Jaybird Vista -kuulokkeita. Ne saivat kehuja kosteussuojauksestaan sekä hyvästä istuvuudesta korvaan. Kuulokkeiden äänenlaatu on hyvä ja erilaisia kuuntelutiloja vaihtamalla kokemuksen voi mukauttaa kuunneltavan musiikin mukaan.

Vertailussa parhaat langattomat pelikuulokkeet olivat Astro A50 -kuulokkeet. Kuulokkeista on olemassa erilliset PS4- ja Xbox One -versiot joista molemmat soveltuvat myös PC-pelaamiseen. Klassisesti muotoillut kuulokkeet tukevat Dolby Virtual Surroundia, eli pelaaja voi äänen perusteella päätellä, mistä suunnasta vaara on lähestymässä. Erittäin tärkeä omaisuus erityisesti verkkopelejä varten.

Koko listauksen sekä tarkemmat arviot voit lukea Iltalehden verkkosivulta.

Iltasanomat: Parhaat langattomat kuulokkeet 2017

Iltasanomat listasi loppuvuodesta 2017 parhaita langattomia kuulokkeita kategorioittain. Parhaiksi langattomiksi kuulokkeiksi valittiin Audio Technica ATH-DSR7BT -kuulokkeet, joita kehuttiin erittäin vivahteikkaasta äänenlaadusta sekä mukana tulevasta vahvistimesta.

Parhaiksi langattomiksi nappikuulokkeiksi arvioitiin KEF Motion One -kuulokkeet, jotka häikäisivät erinomaisella äänenlaadullaan. Kuulokkeita on mahdollista käyttää myös johdon kanssa. Edullisempia nappikuulokkeita etsivän valinta on vertailun mukaan JBL Reflect Contour -kuulokkeet. Nämä urheilunappikuulokkeet saivat kehua hyvästä akunkestosta sekä hyvästä äänestä. Lisäksi niiden istuvuutta korvaan pidettiin erinomaisena. Kuulokkeiden kaksoiskaarirakenteen ansiosta ne eivät putoa päästä kesken suorituksen.

Parhaiksi highend-nappikuulokkeiksi raati arvioi Beyerdynamic Xelento Remote-kuulokkeet. Testiryhmä piti niitä parhaina koskaan testaaminaan musiikkikuulokkeina.

Koko testin voit lukea Ilta-Sanomien verkkosivuilta.

Langattomien kuulokkeiden testit: asiantuntijoiden kokemuksia

Alla olevaan listaukseen on koottu linkkejä yksittäisten langattomien kuulokkeiden testeihin. Osa testeistä on luettavissa ilmaiseksi, mutta osaan vaaditaan lehden tilaus tai maksu testin lukemisesta.

Jabra Elite 75t kokemuksia

Jabra Elite 75t on valmistajansa lippulaivamalli langattomien vastamelunappikuulokkeiden kategoriassa. Useimpien testien perusteella ne ovat huippuostos hintaluokassa alle 200 euroa.

Mikrobitin testissä kehuttiin kuulokkeiden käytettävyyttä ja ergonomiaa. Testi on tilaajien luettavissa maksutta.

Sennheiser Momentum True Wireless kokemuksia

Sennhaiserin kuulokkeita pidetään yleisesti äänenlaadultaan kaikista parhaina nappikuulokkeina. Niiden meluntoisto on hyvä, vaikkakin varsinaiset vastameluominaisuudet eivät ole aivan huippuluokkaa.

Mikrobitin testiryhmän kokemuksia Sennheiser Momentum True Wireless 2 kuulokkeita voit lukea täältä.

Apple Air Pods kokemuksia

Mikrobitin testiryhmä kokeilu uusia Apple Air Pods Pro nappikuulokkeita testissään. Kokemuksista voit lukea lisää täällä.

Techradar testasi Apple Air Pods Pro kuulokkeita loppuvuodesta 2019. Niitä pidettiin nappiostoksena Apple-faneille, vaikkakin testiryhmän kokemusten mukaan parempia nappikuulokkeita saa myös halvemmalla. Testin mukaan ne ovat silti selkeästi paremmat kuin alkuperäiset Air Podsit. Kuulokkeiden vahvuuksina pidettiin hyvää istuvuutta sekä vastamelutoimintoa. Moitteita annettiin kalliista hinnasta sekä epäkäytännöllisestä USB-C–Lightning-latauskaapelista. Lisäksi kuulokkeet pysyvät huonosti paikallaan hikoiltaessa. Kattavan arvion voit lukea Techradarin verkkosivuilta.

Techradar testasi myös vuonna 2021 julkaistuja Apple AirPods Max -kuulokkeita. Ensimmäisen arvion mukaan kuulokkeiden äänenlaatu on loistava ja pärjää hyvin vertailussa Sonyn ja Bosen vastaavien mallien kanssa. Äänenlaadun lisäksi vastameluominaisuudet ja käyttökokemus on huippuluokkaa. AirPods Maxit ovat suunnattu ensisijaisesti Applen tuotteiden käyttäjille, sillä niistä puuttuu muista huippukuulokkeista löytyvä 3,5 mm -liitäntä. Android-käyttäjät joutuvat lisäksi tyytymään riisutumpiin ominaisuuksiin. Testaajat kauhistelivat lisäksi kuulokkeiden hintaa, joka on noin kaksinkertainen verrattuna saman tason Sonyn ja Bosen kuulokkeisiin. Testin pääset lukemaan kokonaisuudessaan täältä.

Sony WF-1000XM kokemuksia

AVPlus testasi Sonyn WF-1000XM4 nappikuulokkeita ja piti niitä ehkä tämän hetken parhaina täyslangattomina vastamelu-nappikuulokeina. Testiryhmän kokemusten mukaan erityisesti vastameluominaisuudet ovat aikaisempia malleja paremmat. Testin kokonaisuudessaan voi lukea lehden verkkosivulta.

Saman mallin laaja testi löytyy myös Techradarin verkkosivulta. Testiryhmä kiitteli terävää ja täyteläistä ääntä sekä helppokäyttöisyyttä. Pieniä moitteita tuli akunkestosta sekä vastamelutoiminnosta, joka ei yllä aivan parhaiden vastamelu-nappikuulokkeiden, kuten Bose QuietComfort Earbudsin tasolle.

Sony WH-1000XM4-kuulokkeita arvioitiin Iltalehden testissä. Testaajien kokemukset olivat positiivisia ja kuulokkeita pidettiin yksinkertaisesti erinomaisina. Kiitosta tuli niin käyttömukavuudesta, äänenlaadusta kuin melunvaimennuksestakin. Kuulokkeita suositeltiin lämpimästi niin toimistokäyttöön kuin matkustamiseenkin.

Bose 700 kokemuksia

Iltalehden Digi & Tekniikka testasi Bose 700 -kuulokkeita arvostelussaan. Kuulokkeita pidettiin käyttömukavuudeltaan erinomaisina ja niitä pidettiin kovana haastajana Sonyn lippulaivamalleille. Pieniä moitteita annettiin akunkestosta sekä Sonyn malleja korkeammaksi nousevalle hinnalle.