Paras lihashuoltovasara 2023

Lihashuoltovasara eli hierontavasara on hyvä apuväline tehostamaan lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen. Sen avulla on helppo avata lukossa olevia lihaksia tai herätellä lihaksia alkulämmittelyn yhteydessä. Vertailujen perusteella markkinoiden paras hierontavasara on Hyperice HyperVolt.

  • Nopeuttaa palautumista urheilusuorituksen jälkeen
  • Tehostaa kehon alkulämmittelyä ennen liikuntaa
  • Avaa lihasjumeja
  • Sopii päivittäiseen käyttöön
  • Helppo käyttää myös yksin
Käyttötarkoitus Voittaja Edullisin jälleenmyyjä
Paras lihashuoltovasara Hyperice HyperVolt Fitnesstukku Black Friday tarjous
Paras ammattitason lihashuoltovasara Theragun Pro Fitnesstukku Black Friday tarjous
Paras edullinen lihashuoltovasara Gymstick Massage Gun

Paras lihashuoltovasara: Hyperice HyperVolt

Hyperice HyperVolt oli ensimmäisiä markkinoille tulleita kuluttajille markkinoituja lihashuoltovasaroita. Mallin suosiosta kertoo jotain se, että suurin osa markkinoille tulleista kiinalaismalleista pohjautuu juuri Hypericen malleihin. Hypericiä ovet kertoneet käyttävänsä Kobe Bryantin ja LeBron Jamesin kaltaiset maailmantähdet.

Hyperice HyperVolt eroaa halvemmista kopioistaan hiottujen yksityiskohtien ansiosta. QuietGlide-tekniikan ansiosta se on käytössä huomattavasti kopioita hiljaisempi. Tekniikkaa on kehitetty yhdessä ilmailuinsinöörien kanssa.

Kokemuksemme mukaan ostamalla Hypericen tiedät mitä saat. Laite on laadukas ja sille voi ennustaa pitkää käyttöikää. Hierontavasara on hyvällä tavalla jämäkkä ja sen mukana tulevat hierontapäät istuvat täydellisesti.

Hyperice HyperVoltissa on kolme hierontavoimakkuutta ja viisi erilaista hierontapäätä. Mukana tulevassa lithium-akussa riittää virtaa kolmen tunnin hierontaan, mikä on hieman vähemmän kuin suurimmalla osalla kilpailijoista.

  • Paino: 1,13 kg
  • Mitat 17,78 x 25,4 x 6,35 cm
  • Moottori: Harjaton (60 W)
  • Nopeus: 3 kpl (30 Hz, 40 Hz, 53 Hz)
  • Iskuja per minuutti: 2000, 2600, 3200 kpl
  • Iskupituus: 11 mm
  • Akun kesto:  3 tuntia
  • Takuu: 1 vuosi

Hyperice HyperVolt paras lihashuoltovasara

Hyperice HyperVolt
+ Hiljainen

+ Hiotut yksityiskohdat
Mukana ei tule säilytyspussia
Akun kesto ole yhtä pitkä kuin kilpailijoilla

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Valmistajan video:

Paras ammattitason lihashuoltovasara: Therabody Theragun Pro

Theragun Pro on tämän hetken paras lihashuoltovasara. Hintansa puolesta se ei ole järkevin valinta satunnaiseen käyttöön, mutta se sopii hyvin tavoitteellisemmin urheilua harrastavalle.

Ergonomisen muotoilun ja taittuvan hierontapään ansiosta myös oman alaselän hierominen onnistuu helposti. Muita malleja pidemmän iskupituuden ansiosta isojen lihasten hierominen onnistuu tehokkaasti. Vaihtoakun ansiosta laite soveltuu myös ammattihierojan käyttöön.

Hierontavasara on yhdistettävissä Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen,  jonka avulla voi hyödyntää ja muokata esiasennettuja hierontaohjelmia.

Theragun Prossa on kaksi hierontavoimakkuutta ja kuusi erilaista hierontapäätä. Kahdessa akussa riittää virtaa yhteensä 150 minuutiksi.

  • Paino: 1,4 kg
  • Mitat: 26,5 x 20,0 x 7,0 cm
  • Moottori:
  • Hiiliharjaton moottori
  • Nopeus: 2 kpl (29 Hz  ja 40 Hz)
  • Iskuja per minuutti: 1740 ja 2400 kpl
  • Iskupituus: 16 mm
  • Akun kesto:  2,5 tuntia
  • Takuu: 2 vuotta

Theragun Pro lihashuoltovasara testivoittaja

Theragun Pro
+ Oman selän hieronta onnistuu hyvän ergonomian ansiosta

+ Kääntyvä hierontapää
+ Vaihtoakku
+ Laaja iskupituus
Akun kesto 

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Valmistajan video:

Paras edullinen lihashuoltovasara: React Massage Gun

React Massage Gun lihashuoltovasara on hyvä valinta niille, jotka etsivät edullisempaa vaihtoehtoa hierontavasaraksia. Reactin vasara hieroo lihaksia siinä missä kalliimatkin laitteet, mutta edullinen hinta näkyy materiaalivalinnoissa. Muovinen laite erottuu kevyellä painollaan kalliimmista malleista. Hieronnan iskupituus on vain puolet Theragun Pron iskupituudesta.

Laitteessa on kuusi hierontavoimakkuutta ja kolme erilaista hierontapäätä.

  • Paino: 0,9 kg
  • Mitat: 23 x 22.2 x 6.5cm
  • Moottori: 20W
  • Nopeus: 6 kpl
  • Iskuja per minuutti: 2100-3600 RPM
  • Iskupituus: 8 mm
  • Akun kesto:  2,5 tuntia

React lihashuoltovasara testin paras

React Massage Gun
+ Edullinen hinta

+ Sopii harrastajalle
+ Kevyt
Muovinen vaikutelma

Verkkokauppojen hintavertailu.

Lihashuoltovasaran käyttö

Lihashuoltovasaraa käytetään joko ennen liikuntasuorituksia alkulämmittelyn yhteydessä avaamaan lihaksia tai liikuntasuorituksen jälkeen tehostamaan palautumista. Käytöstä on myös apua lukkiutuneiden lihasten avaamiseen ja kivunlievitykseen.

Lihashuoltovasaran tärinä tuottaa pulssejä jotka vaikuttavat syvälle lihaksistoon. Laitetta käyttäessä kannattaa luottaa omiin tuntemuksiin, mutta tyypillisesti laitetta käytetään yhteen lihakseen parinkymmenen sekunnin ajan. Jumiutuneisiin lihaksiin laitetta voi käyttää pitempään. Parhaan tehon hierontavasarasta saa, kun sitä käytetään lämpimiin lihaksiin.

Hierontapään valinta

  1. Pallo: Kohdistettu hieronta hartia-alueen lihaksille, niskalle, pakaralihaksille sekä jaloille
  2. Haarukka: Selkälihakset, pohkeet, reidet, nilkat ja käsivarren lihakset
  3. Litteä: Reisilihakset, pakaralihakset ja rintalihakset
  4. Pisto: Triggerpisteiden hieronta, kämmenlihakset

Lihashuoltovasaran käyttö ja vaikutukset

Lihasvasaran käytöstä ei ole vielä juurikaan tutkittua akateemista tietoa, mutta lukuisat lehdet ovat testanneet niitä lihashuollon ammattilaisten kanssa.

Ylen verkkosivulta löytyvästä artikkelista löytyy niin yliopistotutkijan kuin liigajoukkueen huoltajan kokemuksia laitteen lihashuoltovasaran hyödyistä. Artikkeli suosittelee aloittamaan hierontavasaran käytön varovaisesti ja omaa kehoa kuunnellen. Erityisesti liigajoukkueessa vasarat ovat olleet kovassa käytössä.

Anna-lehden verkkoartikkelista löytyy runsaasti käytännön vinkkejä hierontavasaran käytön aloittamiseen. Ohjeita löytyy oikean hierontapään ja tehon valintaan. Artikkelista löytyy myös personal trainerin ja liikuntatieteiden maisterin arvio hierontavasaran hyödyistä.

Lihashuoltovasara kokemuksia

Hyperice HyperVolt kokemuksia

Arvostelut
Hyperice  HyperVoltin käyttökokemuksia voit lukea esimerkiksi Pakkotoisto.comin blogista.

Hyperice HyperVoltia on testattu myös kaupallisen yhteistyön muodossa Aalhojen blogissa. Voit lukea heidän kokemuksiaan täällä.

Käyttäjien Hyperice HyperVolt kokemuksia

Halpa hieroja. Todettu erittäin tehokkaaksi lievittämään jumeja ja helpottamaan lihaskipuja. Ei välttämättä korvaa hierojaa, mutta erinomainen korvike. -Inttimies

Hankin laitteen perheen käyttöön. Olen käyttänyt oman aktiivisen sali- ja juoksuharrastuksen osalta palautumiseen sekä muihinkin perheen lihasjumien poistoon. Kylässä vierailleet  ihmiset ovat laitetta myös koeponnistaneet ja pitäneet kovasti. Laite ollut nyt käytössä lähes päivittäin ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Ensimmäisellä käyttökerralla latasin ohjeiden mukaisesti 6 tuntia akkua ja ainakin vielä akussa on riittänyt virtaa. Laite itsessään tuntuu laadukkaalta ja jykevältä. Ja tämä laite on ”the” alkuperäinen mitä muut ovat sitten kopioineet. -Janne

Laadukas lihashuoltavasara! Muutaman viikon kokemuksen jälkeen olen tyytyväinen. Laite on hiljainen ja akun kesto hyvä. Kokonaisuudessaan oikein laadukas laite. Oikeastaan ainoa puute on ettei tuohon hintaan tule laukkua mukaan. -Raudo

React lihashuoltovasara kokemuksia

Käyttäjien React kokemuksia
Ostin tuotteen kuukausi takaperin ja se on ollut lähes päivittäisessä käytössä. Toimii aivan yhtä hyvin kuin kalliimmat vastaavat tuotteet. Iso plussa siitä, että toimii myös ollessaan latauksessa. Kokonaisuudessaan positiiviset kokemukset. -Thompson

Ihan hyvä tuote. Kuukauden verran on tullut käytettyä ja toimivaksi olen todennyt.  Hinta/laatu-suhteeltaan jopa erinomainen vehje. -Riinis