Varsi-imuri testivoittajat

Varsi-imuri on langaton vaihtoehto perinteiselle perässä vedettävälle imurille. Langattomia imureita hankitaan yleensä perinteisten imurin rinnalle, mutta parhaat mallit voivat korvata ne kokonaan ainakin pienemmissä asunnoissa. Pystyasennossa säilytettynä ne vievät vähemmän tilaa kuin perinteiset imurit.

    • Varsi-imurit selviytyvät koirankarvojen siivoamisesta perinteisiä imureita paremmin
    • Dysonin varsi-imureissa on vertailujen mukaan hyvä hinta-laatu -suhde
    • Varsi-imurien heikkoksia ovat heikko akunkesto, pieni suukappale, kova ääni sekä hankala pölysäiliön putsaus

Robotti-imuri testivoittajat sekä tavalliset imurit löytyvät omalta sivultaan.

Varsi-imuri Huomioita
 

Paras varsi-imuri

Dyson V8 Absolute Paras imuri puulattialle
 

Paras varsi-imuri koiratalouteen

Dyson Cyclone V10 Motorhead Irrotaa koirankarvat vaikka villamatosta
 

Paras edullinen varsi-imuri (alle 300€)

Dyson V7 Motorhead Origin Ainoa tehokas varsi-imuri hintaluokassaan
 

Paras rikka-imuri

Bosch BCH6Z000 Näppärin varsi-imuri portaisiin
 

Hiljaisin varsi-imuri

Electrolux Pure F9 Vauvaperheisiin

Testivoittajat

Testaaja Testivoittaja Testin kakkonen
Råd & Rön 2021 Bosch BSS81POW
Leppäkoski Roidmi X20 OBH Nordica Air Force 460
AVPlus 2019 Dyson V8 Absolute  Electrolux Pure F9
TM 2019 Electrolux Pure F9-ALRGY
Sähköviesti 2019 Roidmi X20 OBH Nordica Air Force 460

Varsi-imuri testivoittajat 2021

Råd & Rän testi: Paras varsi-imuri 2021

Ruotsalainen kuluttajalehti Råd & Rän testasi  77 varsi-imuria suurvertailussaan. Voittajaksi nousi Boschin Unlimited 8 -sarjan malli BSS81POW. Boschin imuri sai kiitosta imutehostaan, helposta käsiteltävyydestään, akun kestosta sekä matalasta sähkönkulutuksestaan.

Bosch BSS81POW testivoittaja varsi-imuri
Bosch BSS81POW
+ Tehokas imu
+ Käsiteltävyys vaikeissakin paikoissa
+ Akunkesto 
+ Ympäristöystävällinen
+ Monipuoliset suulakkeet
Hieman painava

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Boschin imurin mukana tulee laaja valikoima suulakkeita. Erityisen kätevä on pitkä ja taipuisa suulake, jolla pattereiden välit saa puhdistettua näppärästi. Imurin käyttöaika yhdellä latauksella on noin 30 minuuttia.

Varsi-imuri testivoittajat 2020

Leppäkoski varsi-imuri testi 2020

Sähköyhtiö Leppäkoski testasi verkkosivuillaan ilmestyneessä artikkelissaan neljää varsi-imuria hintaluokasta 200-400 euroa. Suppeassa testissä arvioitiin akun kestoa, suulakkeiden määrä ja käyttöominaisuuksia.

Testivoittajaksi valittiin neljällä tähdellä Roidmi X20, joka sai kiitosta moppausosastaan ja suulakevalikoimastaan. Täydellä teholla sen toiminta-aika oli testijoukon lyhin, mutta matalimmalla teholla pisin.

Testin kakkonen oli OBH Nordica Air Force 460, jonka suutinvalikoima oli testin ylivoimaisesti suurin. Se menetti pisteitä akun kestosta, joka matalimalla teholla oli vain puolet Roidmin vastaavasta.

Testiin voi tutustua tarkemmin Leppäkosken verkkosivulla.

Varsi-imuri testivoittajat 2019

AVPlus 2019: Paras varsi-imuri

AVPlussan varsi-imuri testissä oli mukana neljä osallistujaa, joista yksi oli kiinnostavasti TV-shopista tuttu Invictus X7. Muut testatu imurit olivat Kuluttaja-lehden testin voittanu Tyson Absolute V8, Electrolux Pure F9 sekä edullinen Proscenic P8 Trojan.

Kaikki testatut imurit tekivät testissä puhdasta jälkeä, joskin edullisin Prosenic vaati enemmän hinkkaamista kuin muut. Puhtainta jälkeä syntyi Dysonilla.

Pisin käyttöaika 24 minuuttia oli testin pienitehoisimmalla Prosenicillä. Muiden mallien akut kestävät perussiivouksessa noin 15-20 minuuttia, mikäli imuria ei käytetä täydellä teholla.

Kaikkien testattujen varsi-imureiden suodattimet pysäyttivät pölyn, mutta hienojakoisemman aineksen kanssa ongelmia oli Prosenicillä ja Electroluxilla. Tysonin suodatuskyky oli omaa luokkaansa ja se suodatti testissä jopa savun pois poistoilmasta. Suodatustehoa voi vertailla omin silmin videotallenteelta.

Kaikkien testattujen imureiden mukana tulee erilaisia lisävarusteita, mutta Dysonilla valikoima on laajin.

Testin voittaja oli Dyson Absolute V8. Se puhdistaa tehokkaasti ja sen lisävarustepaketti oli runsain. Imurin käyttäminen on helppoa, mutta virtapainiketta on painettava jatkuvasti alas jotta imuri pysyy päällä. Testissä kaivattiin tähän lukitusmahdollisuutta. Dysonin suodatuskyky oli testin ylivoimaisesti paras. Kokonaispisteitä laski lisäksi lyhyehkö akunkesto.

Dyson-Absolute-V8-testivoittaja-varsi-imuri.jpg
Dyson Absolute V8
+ Erinomainen käytössä
+ Lisäosat
+ Suodatuskyky
+ Takuu ja tuotetuki
Imuroidessa virtapainiketta pitää painaa jatkuvasti
Akun kesto
Hankala puhdistus

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testin kakkonen oli Electrolux Pure F9, jota testaajat pitivät jopa perinteisen imurin korvaajana. Se oli muista testattuja imureita isompi ja painavampi, mutta toisaalta sen tehokas käyttöaika oli testin pisin. Se sai kiitosta myös hyvästä imutehosta.

Electrolux-Pure-F9-varsi-imuri-testivoittaja
Electrolux Pure F9
+ Pitkä käyttöaika
+ Hyvä puhdistusteho
+ Pysyy pystyssä itsekseen
Painava ja hieman kankea käyttää
Akunkesto alle tunnin
Suodatusteho

Verkkokauppojen hintavertailu.

Invictus X7 oli ennakko-odotuksia parempi, mutta ei yltänyt lähes samanhintaisen Tysonin tasolle. Proscenic P8 Trojan oli testaajien mukaan varsin kelpo imuri hintaansa nähden.

Testin voi lukea kokonaisuudessaan osoitteessa https://avplus.fi/vertailussa-polypussittomat-ja-johdottamat-varsi-imurit/.

Tekniikan maailman varsi-imuritesti 2019

TM:n testissä pyrittiin löytämään paras varsi-imuri hintaluokassa 240-600€. Testiin otetiin mukaan neljä johdotonta varsi-imuria, Electrolux PF91-ALRGY, Hoover HF18RXL, OBH Nordica EO9282NO sekä Philips FC6823.

Testivoittajaksi nousi Electroluxin imuri. Sen imuteho oli koko vertailujoukon paras ja automaattista tehonsäätöä käyttämällä siivousaikaa riittää noin puoleksi tunniksi. Suuresta koostaan huolimatta se liikkuu pinnoilla ketterästi. Alhaalla sijaitseva moottoriyksikkö vähentää käsiin kohdistuvaa rasitusta.

Electrolux-Pure-F9-varsi-imuri-testivoittaja
Electrolux Pure F9
+ Suorituskyky
+ Toiminta-aika
Akunkesto alle tunnin
Pölysäiliön tyhjennys

Verkkokauppojen hintavertailu.

Sähköviesti 2019: Paras varsi-imuri

Sähköviesti testasi neljä langatonta varsi-imuria, joita kaikkia voi käyttää myös rikkaimurina. Testissä olivat mukana Electrolux Pure Q9, OBH Nordica Air Force 460, Grundig VMC9630 ja Roidmi X20. Kaikissa imureissa on mahdollisuus imutehon säätöön. Täydellä teholla imurointiaika vaihtelee 13 ja 19 minuutin välillä ja pienimmällä teholla 30 ja 60 minuutin välillä.

Sähköviestin varsi-imuri testin paras imuri oli 4/5 tähteä saanut Roidmi X20. Se sai kiitosta kompaktista koostaan, keveydestään sekä tehokkuudestaan. Lisäsuuttimien pieni määrä vei imurilta viidennen tähden. Testaajat kehuivat lisäksi vaivatonta käyttöä ja se oli testin ainut imuri, jolla oli mahdollista imuroida matalan sohvan alta. Roidmin pölysäiliön tyhjennys onnistuu vaivatta, mutta se on tehtävä jokaisen pidemmän käyttökerran jälkeen.

Xiaomi-Roidmi-RS40-X20-varsi-imuri-testivoittaja
Roidmi X20
+ Hyvä käyttömukavuus
+ Tehokas
+ Muotoilu ja keveys
Lisäsuutinten määrä
Pienehkö pölysäiliö

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testin kakkonen arvosanalla 4-/5 oli OBH Nordica Air Force 460. Imuri sai kehuja monipuolisesta suutinvalikoimastaan, siivouksen vaivattomuudestaan, pölysäiliön puhdistamisen helppoudesta sekä kohtuullisesta äänentasostaan. Akun kesto oli testijoukon lyhin, joskin imurissa riitti virtaa koko asunnon imurointiin. Vastaavasti imurin paino ei ollut testaajien mieleen.

OBH-Nordica-Air-Force-460-varsi-imuri-testivoittaja
OBH Nordica Air Force 460
+ Testin paras suutinvalikoima
+ Vaivaton käyttää
Akunkesto
Paino

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Koko testin voi lukea täällä.

Vanhemmat varsi-imuritestit

Kuningaskuluttaja varsi-imuritesti 2014

Kuningaskuluttajan Kolme Kovaa -osio testasi kolmea johdotonta imuria. Testiin pääsivät mukaan Boschin BBHMOVE7, Electroluxin Ergorapido cyclonic 2in1 ZB2942 sekä Dysonin DC 35 Digital Slim CD7. Arviointipersuteena olivat käyttömukavuus ja puhdistusteho.

Testivoittaja oli Electrolux 3,7 pisteellä seuraavien sijojen mennessä Dysonille (3,2) ja Boschille (3,0). Voittajaa kehuttiin muun muassa keveydestä ja vaivattomasta käytöstä. Hämärässä imuroimista helpottava suulakkeen valo oli myös testaajien mieleen. Se sai myös pisteitä hyvästä akun kestosta sekä suulakkeen tehokkaasta pyörivästä harjasta. Kokonaispisteitä vähensivät imurin paino sekä meluisuus.

Testin kakkonen oli Dyson, joka sai pisteitä ketteryydestään ja tehokkuudestaan. Tehokkuuden kääntöpuolena laitteen akku kului nopeasti erityisesti suuremmilla tehoilla. Dysonin varsi-imuri on päällä vain silloin, kun käyttäjä painaa virtanappia pohjaan. Tämä jakoi testaajien mielipiteet.

Testin löydät kokonaisuudessaan Ylen verkkosivuilta.

Katso myös robotti-imurien ja perinteisten pölynimurien vertailut.

Varsi-imuri kokemuksia

Dyson varsi-imuri kokemuksia

Dysonin varsi-imurit ovat olleet testimenestyjiä.

Dyson V8 kokemuksia:

Vaihdoimme perässä raahattavan johdollisen ja jäykällä letkulla varustetun imurin kätevään johdottomaan imuriin. Olemme ostokseemme todella tyytyväisiä. Meillä on ollut aiemmin käytössä myös johdoton imuri, mutta tämä on paljon kevyempi ja mukavampi käyttää. -Keimella 

Varsin toimiva tuote ja hyvä imuteho. Käyttöohje puutteellinen, ei esimerkiksi kerrota, mihin tarkoituksiin eri suulakket on tarkoitettu. – Aulis

Erinomainen ostos! Pienen kaksion imurointi sujui muutamassa minuutissa, kissankarvat lähtivät myös sohvasta sen enempää hinkkaamatta. Näppärä säiliön tyhjennys roskakoriin ja homma valmis. Ai niin, käytin minimitehoa! Hiljainen ääni, kulkee ketterästi ja sen verran hyvännäköinen imuri, että lataustelinekin asennettiin ihan näkyvälle paikalle, josta helposti napattavissa käyttöön. -BW84

Dyson V10 kokemuksia:

On korvannut meillä käytännössä kokonaan ns. normaalin imurin. Todella tehokas kolmiportaisella tehosäädöllä jo “ykkösellä”, eikä kuluta akkua juuri nimeksikään. Unohda johdot ja kömpelö raskas perässä vedettävä perinteinen imuri! Suosittelen ainakin tätä mallia!!! -Olli

Mielettömän hyvä imuteho ja muutoinkin mallikas imuri, ainoa miinus pakko antaa painojakaumasta, käsi ehtii väsähtää ennenkuin talo on imuroitu. – Katr

OBH Nordica varsi-imuri kokemuksia

OBH Nordica Air Force 460 kokemuksia:

Toimiva imuri pienen asunnon tai muuten kevyeen siivoamiseen. Akku kestää yllättävän kauan, mutta ilman boostia teho ei ole ihan paras mahdollinen (Dysonin langalliseen imuriin tottuneelle). Pidemmän päälle imuri alkaa tuntua yllättävän painavalle. Tällä imuroi kätevästi vähän joka päivä. – Dora

Tehokas imu, kevyt käyttää, lataa nopeasti. Arkisessa siivouksessa jättää varjoonsa meidän johdollisen Dysonin heittämällä. Lisäosat käteviä esim autoa imuroidessa. -Suvi

Volta varsi-imuri kokemuksia (VOP5-14EB)

Saa helposti käyttöön ottaa.Kevyt liikutella.Kaksi suukappaletta on hyvät.Hyvin imee.Helppo tyhjentää säiliö. -Marja61

Yllättävän hyvin toimiva varsi-imuri. Imurointiaika täydellä teholla lähes puolituntia. Toimii hyvin kun muistaa pitää suodattimen puhtaana. -Kotikäyttäjä

Bosch varsi-imuri kokemuksia

Miellyttävä käyttää ja on helppo ohjata. Kätevä ja tehokas! Ei tarvitse raahata koppaa perässä, mikä nopeuttaa imurointia. Oikein mukavan näköinen. Tärkeää on se, että laite pysyy pystyssä ilman tukea. Kiva, kun tehoa voi säätää. Kotelo on helppo tyhjentää ja tulee halvemmaksi, kun pölypusseja ei tarvita. Miinuksena se, että ei mahdu imuroimaan matalien huonekalujen alta ja akku voisi kestää suuremmilla tehoilla kauemmin.Tulee useammin imuroitua, koska on niin helppo käyttää. Parempi kuin mitä olin kuvitellut. -Kannattava (Bosch Athlet)

Ostin tuotteen muutama viikko sitten ja se on osoittautunut hintansa väärtiksi. Imuri on osittain meillä korvannut perinteisen lattiaimurin kokonaan. Etuna on mm. se, ettei imuria tarvitse aina kaivaa kaapista. Ottaa vain laturin johdon irti ja sitten eikun imuroimaan. Suosittelen tuotetta kaikille näppäräksi kakkosimuriksi! – Kentmikael