Paras vaatehöyrystin 2023 – Kokemukset ja vertailut

Vaatehöyrystimet ovat kädessä pidettäviä kodinkoneita, joilla vaatteiden silittäminen onnistuu silitysrautaa näppärämmin. Vaatehöyrystimiä voi käyttää myös pystyasennossa, minkä ansiosta esimerkiksi kauluspaidan voi silittää suoraan vaateripustimeen. Vaatehöyrystimet lämpenevät  käyttökuntoon alle minuutissa, joten ne sopivat hyvin vaatteiden pikasiistimiseen.

    • Vaatehöyrystimien hinta vaihtelee 40 ja 150 euron välillä
    • Vesisäiliö riittää yleensä kahden paidan silittämiseen
    • Iso vesisäiliö tekee helposti silittämisestä raskasta
    • Silittäminen ei vaadi silityslautaa
    • Tasainen höyryntuotto parantaa lopputulosta

 

Laite Muuta
 

Paras vaatehöyrystin

Philips Steam&Go GC363 Kauluspaita rypyttömäksi muutamassa minuutissa
 

Edullinen ja hyvä vaatehöyrystin

Princess 332846 Tehokas ja edullinen, iso vesisäiliö tekee laitteesta painavan
 

Paras seisova vaatehöyrystin

Philips ComfortTouch GC557 Telinemallinen vaatehöyrystin, jossa runsas höyryntuotto ja iso 1,8 litrainen vesisäiliö

Vaatehöyrystin testivoittajat

Testaaja Voittaja Kakkonen
Testfakta Philips StyleTouch Pure

(ei enää saatavilla)

Steamery Cirrus No.2

Philips Steam & Go Plus GC362

Parhaat vaatehöyrystimet 2023

Testfakta 2020: Vaatehöyrystin vertailu

Ruotsalainen Testfakta vertaili testissään kahdeksaa käsikäyttöistä höyrysilitintä. Kaikki testin laitteet toimivat ainakin kohtuullisen hyvin ohuilla materiaaleilla, mutta paksumpien puuvillapaitojen kohdalla erot olivat suurempia. Testiryhmä antoi arvoa laitteen mukana tuleville suojahanskoille, sillä kuuma höyry polttaa helposti käyttäjän käsiä.

Testin kärkeen nousivat jo markkinoilta poistunut Philips StyleTouch Pure, Steamery Cirrus No.2 sekä Philips Steam & Go Plus GC362. Vaatehöyrystimet saivat testissä pisteitä käytettävyydestä, silitystuloksesta sekä ohjekirjan selkeydestä.

Steamery Cirrus No.2 paras vaatehöyrystin

Steamery Cirrus No.2
+ Tasainen höyryntuotto
+ Mukana tuleva hanska suojaa höyryltä
+ Useita värejä
+ Tyylikäs design

Valmistaja suosittelee tislatun veden käyttöä

Verkkokauppojen hintavertailu.

Philips Steam&Go GC362 paras vaatehöyrystin

Philips Steam & Go Plus GC362
+ Hyvä ja tasainen höyryntuotto
+ Hyvä suojahanska
+ Lämpenee nopeasti

Pieni vesisäiliö tyhjenee nopeasti

Verkkokauppojen hintavertailu.

Voit lukea testin kokonaisuudessan Testfaktan sivuilta.

Vertailu: Paras vaatehöyrystin 2020

Vaatehöyrystimellä ryppyjen poistaminen vaatteista on vaivatonta. Kauluspaitojen suoritus onnistuu pystyasennossa, eli paidan voi jättää roikkumaan vaateripustimeen silityksen ajaksi. Vaatehöyrystimet myös poistavat neuleisiin kertyneen hien hajun.

Tämän hetken paras vaatehöyrystin on Philips Steam&Go GC363. Se on menestynyt hyvin kuluttajalehtien testeissä sekä kerännyt ylistäviä arvioita kuluttajilta.

Philips Steam&Go GC363 paras vaatehöyrystin

Philips Steam&Go GC363
+ Irroitettava vesitankki
+ Silitysrautaa ei tarvita
+ Lämpenee nopeasti
+ Poistaa epämielyttävät hajut vaatteista

Silitystulos ei ole yhtä hyvä kuin silitysraudalla

Verkkokauppojen hintavertailu.

Philipsin vaatehöyrystin lämpenee käyttökuntoon alle minuutissa ja sen 0,7 desin tankissa riittää vettä noin kahden kauluspaidan höyrystämiseen rypyttömäksi. Laite tuottaa 24 g vesihöyryä minuutissa ja 3 metrin virtajohto tuo liikkumatilaa silittämiseen. Suuttimeen kytkettävän vaateharjan avulla neuleet suoristuvat vaivatta. Laite soveltuu myös herkille materiaaleille kuten silkille ja kašmirvillalle.

Kenelle sopii: Philipsin vaatehöyrystin sopii parhaiten kiireiselle ihmiselle jolle vaatteiden silittäminen ei ole sitä mieluisinta puuhaa. Vaatehöyrystin on parhaimmillaan ohuilla materiaaleilla kuten kuten kauluspaitojen silittämisessä. Yhden paidan silittämiseen menee alle minuutin verran aikaa. Kannattaa huomioida, että lopputulos ei ole aivan yhtä hyvä kuin aidolla silitysraudalla, mutta yleensä eroa ei huomaa.

Vaatehöyrystin vertailu

Työtehoseura testasi vaatehöyrystintä alkuvuodesta 2020 ja vertasi sen ominaisuuksia perinteisiin höyrysilitysrautoihin. Vaatehöyrystintä kehuttiin sen nopeudesta sekä käyttöönotossa että silityksessä. Miinuspuoliksi todettiin muun muassa tietyt käytettävyysongelmat sekä vesisäiliön pieni kapasiteetti. Testataavana laitteena oli suhteellisen edullinen Tefal DT7000 E0 vaatehöyrystin. Koko vertailun pääset lukemaan Työtehoseuran verkkosivulta.


Vaatehöyrystin kokemuksia

Vaatehöyrystimien käyttökokemuksissa nousevat esiin laitteen erot silitysrautaan verrattuna. Laitteet saavat kehuja nopeudestaan ja käytön helppoudesta.

Bloggarien vaatehöyrystin testit ja vertailut

Ninan tunnetila -blogin kokemuksia Steamery Stockholm vaatehöyrystimestä voit lukea täältä. Nina kehui erityisesti höyrystämisen helppoutta sekä laitteen tyylikästä ulkomuotoa.

Salla’s Life -blogin Salla esittelu Philipsin Steam & Go vaatehöyrystintä testissään. Salla kehui laitteen tehneen vaatteiden silittämisestä hauskaa.

Tiia’s Lifestyle blogissa oli niin ikää testattu Philipsin vaatehöyrystintä. Tiian arvostelun arjen pelastajaksi luonnehditusta laitteesta voit lukea täällä.

Pinkit Korkokengät blogissa tutustuttiin samoin Philips Steam & Go höyrystintä. Kokemuksia höyrystimestä erityisesti matkakäytössä voit lukea täältä.

Tefal vaatehöyrystin kokemuksia

Tefalin vaatehöyrystimet ovat saaneet pääasiassa positiivisia arvioita käyttäjiltä. Tefalin DT7000 höyrystintä on myös testattu Työtehoseuran verkkosivuilla, testiryhmän kokemukset löydät täältä.

Tefal Access Steam Minute DT7000 kokemuksia:

Olin hyvin skeptinen, että mitenköhän tuo muka nyt vaan höyryttämällä tekisi vaatteet ryppyttömiksi. Kyllä se lauta ja kuumaa rautaa pitää olla, että tulee rypytöntä. Mutta kokeillessani vaatehöyrystintä. Niin kevyt ja 30sek. valmis hyörystänään ja se todella toimii! Helppo kantaa vaikka työmatkoille mukaan. –Yllättynyt

Helppo käyttää ja silottaa suurimman osan pienistä rypyistä. Syvimmät rypyt jäävät kuitenkin edelleen näkyviin. Vesisäiliötä joutuu täyttämään useasti. Vaatii kärsivällisyyttä isoja määriä silittäessä. – Clara

Tefal Access Steam+ kokemuksia:

Toiminut hyvin miesten kauluspaitojen silittämiseen ja jopa chino-housujen “freshaukseen”, eli siis pahimpien ryppyjen poistamiseen. Kunhan vain käyttää kuumenevaa höyrystyspäätä, niin haastavammatkin kauluspaidat ovat silenneet. Vesitankki kestää kolme kauluspaitaa melko tarkasti höyrystettynä ja enemmän jos “pikaisesti raikastaa”. Pöydälle asettaessa on tuntunut vakaalta ja siten turvalliselta. Ajaa asiansa oikein hyvin ja hinnaltaan oikein kilpailukykyinen. –ABC-mies

Tefal vaatehöyrystin DV9000E0 kokemuksia:

Hyvät kokemukset, laite on näppärä ja nopea. Olen testannut höyrysilitystä muutamia kertoja. En normaalisti nauti silittämisestä, mutta Tefalin kanssa se sujui ongelmitta. Laite on käyttövalmis nopeasti ja höyry siistii rypyt pois hetkessä. Suosittelen niille ketkä eivät halua silittää painavilla silitysraudoilla ja säätää lautojen kanssa. -Niilo

Lidl vaatehöyrystin kokemuksia

Halpa kuin mikä ja on toiminut satunnaisessa käytössä hyvin. Minulla ei ole kokemuksia kalliimmista höyrystimistä. – Nasu

Prego vaatehöyrystin kokemuksia

Näppärä peli ja halpa kuin saippua. Toimii erityisen hyvin jos pelkkä kauluspaidan rinnus pitää saada siistin näköiseksi. -LokaSakke

Philips vaatehöyrystin kokemuksia

Philipsin vaatehöyrystintä on Ida365-blogissa. Idan positiiviset kokemukset Philips Philips StyleTouch Pure vaatehöyrsytimestä pääset lukemaan täältä.

Philips StyleTouch Pure kokemuksia:

Tällä on kätevä ja nopea silittää yksittäisiä vaatteita, esim. kauluspaitoja. Vaate pitää ripustaa johonkin roikkumaan, venyttää sitä toisella kädellä ja höyrystää toisella. Höyrystin on muuten hyvä ja toimii, mutta se on melko painava. En jaksaisi höyrystää sillä esim. kymmeniä vaatekappaleita, sillä käsi väsyisi. Minun tarpeisiini se on kuitenkin sopiva, eli yhden paidan tai mekon silittämiseen silloin tällöin. Ilmeisesti myös sängyn, sohvan tai muun vastaavan päällä voi höyrystää. Itse en ole vielä testannut, mutta se varmaankin tekisi höyrystämisestä vähän kevyempää ja jaksaisi höyrystää useampia vaatekappaleita. Eli pieni miinus painosta, muuten oikein toimiva laite. –Milla