Robotti-imuri vertailut & testit 2023

Robotti-imuri on itsenäisesti toimiva, siivoukseen tarkoitettu siivousrobotti. Imuroinnin lisäksi robotti-imurit voivat osata pestä, lakaista ja tappaa bakteereja UV-valolla. Kehittyneimmät mallit etenevät järjestelmällisesti. Robotti-imurien siivousjäljessä on tapahtunut viime vuosina huimaa kehitystä.

  • Kehittyneet robotti-imurit liikkuvat ja latautuvat itsenäisesti
  • Useimpia malleja voi ohjata kännykkäsovelluksella
  • Osa malleista osaa myös mopata
  • Xiaomin robotti-imurit ovat olleet testimenestyjiä

Testivoittajat

Testaaja Voittaja Testin kakkonen
 

Tekniikan maailma  2021

iRobot Roomba i7
Kuluttajalehti Bäst i Test 2020 Roborock S5 Max Xiaomi Mi Robot (Paras edullinen robotti-imuri)
Pricerunner 2020 Roborock S5 Max Neato Botvac D6 Connected
Elektroniikkasivusto Testat.nu Neato Robotics Botvac D4 Connected Xiaomi Roborock S6 Pure
Mikrobitti 4/2019 Xiaomi Mi

Xiaomi Roborock 2 (uusi malli)

Työtehoseura 2019  

iRobot Roomba 980

 

Tekniikan maailma 2018  

Xiaomi Roborock 2i

 

Parhaat robotti-imurit eri käyttötarkoituksiin

Robotti-imuri Huomioitavaa
 

Paras robotti-imuri

Neato Robotics Botvac D4 Connected Erinomainen siivoustulos ja suunnistus

 

 

Paras luuttuava robotti-imuri

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro Imuroi ja moppaa samanaikaisesti
 

Paras nurkkien puhdistaja

Dyson 360 Eye Paras siivoustulos
 

Paras robotti-imuri koiratalouteen

iRobot Roomba 980 Imuroi lemmikinkarvat vaikka karvamatosta
 

Paras edullinen robotti-imuri (alle 400€)

Neato Robotics Botvac D4 Connected Hyvä robotti-imuri hintatietoiselle.

 

 

Paras hiljainen robotti-imuri

Miele Scout RX2 Markkinoiden hiljaisin
 

Paras itsenäisesti tyhjentävä robotti-imuri

iRobot Roomba S9+ Premium-hintainen

Robotti-imuri testivoittajat 2021

Tekniikan maailma: Paras robotti-imuri 2021

Tekniikan maailma vertaili testissään kolmea keskihintaista robotti-imuria. Näiden 400-500€ maksavien robottien kirittäjäksi otettiin kertaluokkaa kalliimpi Ecovacsin imuri. Testivoittaja iRobot Roomba i7 sai kiitosta älyominaisuuksistaan ja järjestelmällisyydestään, mutta sen puhdistusteho ei ollut erityisen hyvä. Sen sovellusta pidettiin toimivana. Imuri selviytyi jopa kahden sentin porrasten ylityksestä ilman ongelmia.

"iRobot
iRobot Roomba i7 (Kuva: Hintaopas.fi)

iRobot Roomba i7
+Sovellus
+Luotettavuus
+Selviää kynnyksistä
+Ongelmanratkaisu
Navigointi pimeässä
Imuteho

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testin muut osallistujat olivat:

  • ELECTROLUX Pure i9,2 PI92-4STN
  • XIAOMI Mi Vacuum Robot Mop Pro
  • ECOVACS Deebot Ozmo T8 AIVI (kalliimpi verrokki)

Koko testin pääsee lukemaan Tekniikan maailman sivuilta.

Robotti-imuri testivoittajat 2020

Bäst i Test: Robotti-imuri vertailu 2020

Ruotsalainen kuluttajasivusto Bäst i Test vertasi markkinoilta löytyviä robottipölynimureita. Robotti-imureja testattiin ensin keskivertokuluttajan näkökulmasta laittamalla imurit siivoamaan eri kokoisia kalustettuja huoneistoja. Testin toisessa vaiheessa robotti-imurien ominaisuuksia testattiin laboratorio-olosuhteissa. Näissä testeissä testattiin siivoustulosta erilaisilla lattiamateriaaleilla laattalattiasta paksuun mattoon. Tulokset menivät osittain ristiin, sillä laboratoriotesteissä loistaneet mallit eivät välttämättä olleet kuluttajatestiryhmän mieleen.

Testissä arvioitiin muun muassa robottien suunnistamiskykyä, siivoustulosta, akun kestoa, imurin puhdistuksen helppoutta, suodatetun ilman puhtautta sekä helppokäyttöisyyttä.

Roborock S5 Max robotti-imuri testivoittaja
Roborock S5 Max (Kuva: Hintaopas.fi)

Roborock S5 Max
+Siivoustulos
+Monipuoliset ja älykkäät ohjelmat
+Selviää kynnyksistä
+Moppausmahdollisuus varauksin
Ei siivoa nurkkia kovin hyvin

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testin paras robotti-imuri oli Roborock S5 Max. Testaajat kehuivat sen helppokäyttöisyyttä ja monipuolisia ohjelmia, kuten mahdollisuutta käskeä sovelluksen kautta robotti siivoamaan vain tietyn osan asunnosta. Sovelluksen kautta on myös mahdollista asettaa asuntoon virtuaalisia rajoja, esimerkiksi sulkemalla pääsy rappusiin. Roborock S5 Max siivoaa asunnon nopeasti, sillä älykkään suunnistualgoritmin avulla se osaa laskea tehoikkaimman tavan asunnon puhdistamiseen. Imuri sai kiitosta myös kyvystä nousta korkeiden kynnysten yli samalla kuin se matalana laitteena mahtuu imuroimaan myös sohvien alta. Ainoa moite löydettiin sen kyvystä puhdistaa nurkkauksia. Robotti-imurin moppi selviytyy kevyestä pölystä, mutta missään nimessä se pysty puhdistamaan hankaamista vaativia tahroja lattiasta.

Samassa testissä Hyvä edullinen robotti-imuri -maininnan sai Xiaomi Mi, jota testiryhmä piti kelpo laitteena. Xiaomi Mi liikkui ketterästi tuolinjalkojen välissä. Se selviytyy hyvin karvaisten mattojen imuroinnista, mutta ei kovilla lattioilla ollut samalla tasolla kuin testin kalliimmat mallit. Se jätti kulmissa siivoamatta noin senttimetrin levyisen alueen. Joskus harvoin se myös eksyi asuntoon.

Xiaomi Mi robotti-imuri testivoittaja
Xiaomi Mi (Kuva: Hintaopas.fi)

Xiaomi Mi
+Ketterä
+Mattojen imurointi
+Harjan korkeutta voi säätää
+Siivoustulos
Ei parhaiden imureiden tasolla kovilla pinnoilla
Pienehkö roskasäiliö

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testat.nu imurivertailu: Paras robotti-imuri 2020

Ruotsalaisen elektroniikkasivuston testissä haettiin markkinoiden parasta robotti-imuria. Testin tulokset osoittivat, että halvalla ei saa hyvää, mutta toisaalta kalleimmat mallit eivät olleet parhaita. Muista testeistä poiketen imurin hinta vaikutti pisteytykseen ja parhaan siivoustuloksen tuonut imuri jätettiin kalliimman hinnan takia kakkoseksi.

Vertailun paras robotti-imuri oli testiryhmän mielestä Neato Robotics Botvac D4 Connected. Imuri sai kiitosta erityisesti siitä, että se selvisi kulmien puhdistamisesta muita imureita paremmin.  D4 Connected on yksi Neaton edullisempia imureita, mutta sen siivoustulos ei jäänyt jälkeen uudemmista ja kalliimmista malleista.

Neato Botvac D4 Connected robotti-imuri testivoittaja
Neato Botvac D4 Connected (Kuva: Hintaopas.fi)

Botvac D4 Connected
+Ketterä kulmissa
+Hyvä suunnistamaan
+Edullinen
+Siivoustulos
+Akunkesto
Vähemmän ohjelmointimahdollisuuksia kuin kalliimmissa malleissa
Ei sivuharjaa

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testiryhmä kiitteli imurin helppokäyttöisyyttä: laitetta voi ohjata kännykkäsovelluksella, mutta sen voi myös käynnistää imurissa olevaa nappia painamalla. Laitteen akunkesto on hyvä ja akku latautuu täyteen alle kahdessa tunnissa. Halpa hinta näkyy ohjelmointimahdollisuuksien puutteena, eikä Botvac D4 Connectedissä ole yhtä monipuolisia ohjelmia kuin kalliimmissa malleissa. Imurista puuttuu myös uudempien mallien sivuharjas

Testin kakkonen ja testiryhmän mielestä suorituskyvyltään paras robotti-imuri oli Xiaomi Roborock S6 Pure. Se on ehkä tämän hetken edistynein robotti-imuri erityisesti tekoälynsä osalta. Uusi Pure malli osaa myös mopata lattiat, jota varten imurissa on erillinen vesitankki. Imurin muistiin on mahdollista tallentaa 15 eri huonetta, jotka robotti osaa käydä imuroimassa erikseen. Imutehoa voi säätää pienemmäksi, mikäli haluaa siivouksen sujuvan pienemmällä melutasolla. Robotin ainut heikkous on sen hinta.

Roborock S6 Pure robotti-imuri testivoittaja
Xiaomi Roborock S6 Pure (Kuva: Hintaopas.fi)

Xiaomi Roborock S6 Pure
+Tekoäly ja ohjelmat
+Osaa mopata
+Säätömahdollisuudet
+Siivoustulos
+Puhelinsovellus
Hinta

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Robotti-imuri testivoittajat 2019

Työtehoseura testi: Paras robotti-imuri

Työtehoseuran testiin otettiin neljä imuria, jotka annettiin neljän kotitalouden käyttöön. Testissä arvioitiin suorituskykyä, käyttöominaisuuksia, älytoimintoa sekä sovulluksen helppokäyttöisyyttä. Testiryhmän mielipiteet jakautuivat, eikä selkeää voittajaa voitu osoittaa. Testissä olivat mukana Electrolux PUREi9, iRobot Roomba 980, Miele Scout RX2 ja Neato botvac D6.

Testatut robotti-imurit olivat testiolosuhteissa tasaisia, mutta käyttäjäarvioinnessa tuli hajontaa. Kokonaisuudessan parhaiten pärjäsivät Neaton ja iRobot Roomba. Paksut matot aiheuttivat ongelmia Mielen ja Electroluxin imureille.

Imureiden akun latautuminen kesti muilla malleilla kaksi ja puoli tuntia, mutta iRobot tarvitsi kolme ja puoli tuntia. Tämä ei silti tarkoittanut pitempää toiminta-aikaa, sillä se oli iRobotilla koko testin heikoin.

Testin kokonaisarvosanaltaan paras robotti-imuri oli iRobot Roomba 980 4,1 pisteellä. Se oli tasaisen vahva kaikki testatuissa osa-aluissa, mutta erottui edukseen erityisesti mobiilisovelluksen ominaisuuksilta. Se ei ollut missään osa-alueessa huono, mutta nurkkien ja seinävierusten imurointi tuotti sille ongelmia. Sen imurointiääni oli myös testin kovin.

Testin kakkonen oli 3,9 pisteellä Neato botvac D6. Se sai testin parhaat suorituskykypisteet, mutta oli käyttöominaisuuksiltaan testin heikoin. Erityisesti hankala pölysäiliön ja harjasten puhdistaminen verottivat pisteitä.

Testin kolmoseksi jäi Electrolux 3,7 pisteellä ja peränpitäjäksi Miele Scout RX2 3,6 pisteellä. Yleisesti ottaen kaikki imurit selviytyivät hyvin eikä huonoja imureita löydetty.

Testituloksiin pääsee tutustumaan tarkemmin Työtehoseuran verkkosivulla.

Mikrobitti  robotti-imuri vertailu 4/2019

Mikrobitin viikko robotti-imurin kanssa -testissä vertailtiin viittä erilaista robotti-imuria. Testissä katsottiin kuinka hyvin imurit selviävät 100m2 kodissa.

Ehdottomiksi testivoittajiksi selvisivät Xiaomi Mi Robot Vacuum ja Xiaomi Roborock 2. Molemmat saivat kiitosta hiljaisuudestaan. Ne liikkuivat kynnysten yli sujuvasti sekä suoriuivat hyvin mattojen ja kaakelilattioiden puhdistamisesta. Xiaomin robotti-imurit osasivat myös selkeästi ilmoittaa kohtaamistaan ongelmista, kuten täydestä pölysäiliöstä tai tarpeesta puhdistaa harjakset. Testiryhmillä oli ongelmia saada yhdistettyä robottia mobiilisovellukseen.

Xiaomi Mi (Kuva: Hintaopas.fi)

Xiaomi Mi ja Xiaomi Roborock 2
+Hiljaisia
+Järjestelmällinen ja looginen liikerata
+Menee omatoimisesti latautumaan telakkaan kun akku alkaa olla vähissä
+Kiitettävä siivoustulos
Sovellus helppokäyttöinen mutta yhdistämisessä oli ongelmia

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Testiin osallistuivat lisäksi:

Neato Botvac D7 Connected

  • +Kevyt telakka
  • +Helppokäyttöinen
  • +Siivosi muotonsa ansiosta nurkat parhaiten
  • -Heikko akun kesto
  • -Rullasi mattoja
  • -Paluu telakalle oli haastavaa
  • -Ongelmia esiintyi tiuhaan tahtiin
  • -Ensimmäisella siivouskerralla kävi läpi vain 39% asunnosta
  • -Työn jälki heikko

iRobot Roomba i7+

  • Tehokas
  • Helppokäyttöinen
  • Toimii ääniohjauksella
  • Hyvä navigoimaan ja väistelemään esteet
  • Todella kova ääni
  • Törmäykset rajuja
  • Kallis!
  • Telakka iso ja epäesteettinen
  • Ohuet matot rullaa mytyiksi

Nedis VCRO210BK sai ainoan plussan helppokäyttöisyydestä.

Tekniikan maailma robotti-imuri vertailu 2018

TM:n robotti-imuri testissä oli mukana kolme imuria Mieleltä, Xiaomilta ja Neatolta. Kaikkien robottien työskentely oli itsenäistä ja pitkälle automatisoitua. Niiden siivoustarkkuus oli vähintään kohtalaisella taholla.

Testin paras imuri oli neljä tähteä saanut Xiaomi Roborock 2. Se osasi mopata ja imuroida lattiat mallikkaasti, vaikkain sen imuteho oli muita testattuja robotti-imureita vaisumpi. Pitkäkarvaisten mattojen kohdalla se osasi itsenäisesti nostaa imutehoaan. Sen akunkesto oli testiryhmän suurin ja riitti kahden tunnin imurointiin. Imuroinnin jälkeen Roborock 2 osasi suunnistaa takaisin latausasemalle pitkänkin matkan päästä.

Laitetetta voi ohjata kännykkäsovelluksen kautta ja käskyttää robotin siivoamaan esimerkiksi vain tiettyjä alueita. Laitteen hahmotuskyky oli testijoukossa ylivoimainen – se osasi suunnistaa vaikeidenkin esteiden lävitse. Toimivan ja tarkan robotin ainoat puutteet liittyivät muita heikompaan imutehoon sekä siihen, että laitteelle ei ole mahdollista asettaa virtuaalista seinää.

Vertailuun  ja videoon testivoittajan työskentelystä voi tutustua Tekniikan maailman verkkosivulla.

 


Paras robotti-imuri eri käyttötarkoituksiin:

Paras robotti-imuri koiraperhelle

Kuluttaja-lehden 2020 testissä parhaiten lemmikinkarvoja siivonnut robotti-imuri oli iRobot Roomba 680. Imuri on myös helppo ohjelmoida sovelluksen avulla siivoamaan vaikka joka päivä. Lähes yhtä hyviä vaihtoehtoja ovat sisarmallit iRobot Roomba 966 ja 965 sekä Neato Botvac D6 Connected. Suurin osa imureista selviää koirankarvojen putsaamisesta kovalta lattialta, mutta nämä mallit selvisivät parhaiten karvojen poistosta matolta.

Mikään robotti-imuri ei ole parhaimmillaan mattojen puhdistuksessa, joten tähän käyttötarkoitukseen kannattaa harkita toisen imurin hankkimista. Varsi-imureista koirankarvoja on parhaiten poistanut Dyson V8 Absolute.


Robotti-imuri kokemuksia:

Alle on koottu käyttäjien kokemuksia robotti-imureista. Mikäli et löydä listauksesta etsimästäsi mallista, kannattaa tutustua verkkokauppojen arvosteluihin.

Käyttäjien kokemusten perusteella Xiamin ja Botvacin robotti-imurit ovat täyttäneet odotukset parhaiten.

Xiaomi Roborock robotti-imuri kokemuksia

Xiaomi Roborock 2 kokemuksia

Päivän nyt testaillut. Käyttöönotto oli hankalaa koska tuo ei yhdistänyt kotiverkkooni. Jaoin sitten puhelimen netin ja sillä toimi. Sitten asensin uusimman päivityksen laitteeseen ja tämän jälkeen toimi myös kotiverkko. Näiden haasteiden jälkeen alkoi siivoaminen ja kyllä todella ylitti odotukset. Silminnähden siististä kodista tuli täysi pölyastia siivouksen jälkeen koska tuo vetää niin huolellisesti sänkyjen ja sohvien alta ja jopa huonekalujen jalkojen ympäri. Ja johtojen yli. Kiipeää moitteetta kynnysten yli toisiin huoneisiin eikä jää jumiin mihinkään. Otti tehokkaasti myös ison harmaan lankamattoni ja sen kohdalla lisäsi imutehoa. Olisi pitänyt hommata tämä jo ajat sitten! Aika näyttää miten hyvin tuo sovellus toimii ja ohjaaminen sitä kautta mutta toimiihan tuo tarvittaessa vaikka käsin napistakin käynnistämällä… Telakka on pieni ja sen voi laittaa vaikka sängyn alle mistä imuri sitten lähtee liikkeelle ja palaa kun on valmis. -Geron1mo

Roborock 6 kokemuksia

Päädyin tähän imuriin testien ja vertailujen kautta. Oikeastaan tarkoitus oli hankkia edellinen malli, mutta uusi oli tullut juuri myyntiin. Tekniikassahan uusi on aina aikaisempaa kehittyneempi 🙂 joten päädyin S6 malliin. Robotti on ollut aivan uskomaton. Se käy tyhjän asunnon läpi arkipäivisin ja pölysäiliöstä löytyy aina tyhjennettävää. Kerran viikossa nostan matot pois ja laitan mopin kiinni – tulos silläkin erittäin hyvä. Huonekaluja tai mattoja ei tarvitse siirrellä normaalin päiväimuroinnin tieltä. Korkeat kynnykset ja vaatteet/johdot lattialla voivat aiheuttaa haasteita. En luovu enää pölyimurirobotista. -Neppi

On nopea ja järjestelmällinen verrattuna vanhaan roboimuriin,sivuharjan toiminta herättää kysymyksiä onko suunniteltu toimimaan noin pysähdellen vai onko vika.Ohjelmisto tuntuu paranevan aina päivityksien jälkeen. -Charles

Xiaomi Mi kokemuksia

Olen nähnyt robotti-imureita aiemmin erinäisillä elektroniikkamessuilla ja näiden toiminta on jotenkin aina vaikuttanut hieman typerän satunnaiselta siksak-kuviolta. Xiaomi yllätti kuitenkin positiivisesti. -Ville

iRobot Roomba robotti-imuri kokemuksia

iRobot Roomba 671 kokemuksia

Ongelmaton kumppani! Ei valittamista kahden kuukauden käytön jälkeen. -Simo

iRobot Roomba 981 kokemuksia

Yleisesti Roomba on hoitanut hommansa mallikkaasti ja siihen on voinut olla erittäin tyytyväinen; imuroinnin laatu, siihen kulunut aika, äänenvoimakkuus ja yleinen säädön tarve ovat olleet hyvällä tasolla ja vastanneet odotuksia. Ylipäätään suurempia ongelmia ei ole ilmennyt. -Juho

iRobot Roomba 980 kokemuksia

Talossamme on 110 neliötä siivottavaa yhdessä tasossa ja imuri selviytyy tuosta yhdellä latauksella. Huoneiden kynnykset tuo ylittää vaivatta.
Nyt tuota saa käskytettyä myös Sirillä (vaatii IFTT). Helpohkot ohjeet löytyvät tähän netistä. Ja mitä tulee siivousjälkeen, niin tämä on yllättänyt todella positiivisesti. Matoista tuntuu lähtevän aika paljon nukkaa ja nyt neljän päivän käytön jälkeen matotkin näyttävät ihan erilaiselta.
Laminaatti- ja laattalattiat näyttävät nyt myös oikein hyviltä. Uskomattoman hyvää jälkeä tämä tekee ja tuo helpotusta elämään! -Jiivee

Reilun parin viikon käyttökokemuksen jälkeen ei voi kuin kehua tätä arjen apulaista. Laite siivoaa päivittäin kotimme meidän ollessa töissä ja siivousjälki on hyvää. Laite myös kannustaa lapsia pitämään lelut pois lattialta (joka on lapsiperheessä iso juttu!), jotta Roomba ei niitä syö 😉 Laite pitää vain muistaa puhdistaa illalla ja se on taas valmis seuraavan päivän töihin. Mobiiliaplikaatiosta vielä lisäpisteet. –Manau

Electrolux robotti-imuri kokemuksia

Electrolux Purei9 kokemuksia

Vaihdoin 30pv tyytyväisyystakuun ansiosta irobot 960 mallin tähän. Konetta ei tarvinnut kokeilla kuin kaksi kertaa, kun totesin irobotin olevan ihan eri tasoinen, joten palasin irobot käyttäjäksi. Tämä jätti osan huoneista imuroimatta eikä löytänyt telakkaansa. Käsittämätöntä, että on jonkun testin muka voittanut. Joko meille sattui maanantai kappale, mutta ei todellakaan hintaansa arvoinen. -Vahvajahva