Pyykinpesukone testivoittaja

Pyykinpesukone on lähes jokaisen kodin vakiovaruste. Malleja löytyy kymmenittäin edestä täytettävistä päältä täytettävii ja perinteisistä linkoavista kuivaaviin pesukoneisiin. Pesukoneiden vertailu kaupassa on vaikeaa, mutta onneksi avuksi löytyy suuri joukko testejä. Paras pyykinpesukone kuhunkin käyttötarkoitukseen löytyy varmasti niiden avulla.

Iso osa laajoista pesukonetesteisteistä on kansainvälisiä, joten mallien numerot saattavat erota hieman Suomessa myytävistä. Näiden laitteiden kohdalla on lisätty tieto siitä, mikä on vastaava Suomesta saatava pesukonemalli.

    • Erot energiankulutuksessa koneiden välillä ovat pieniä
    • Ympäristölainsäädännöstä johtuen suurin osa koneista huuhtelee huonosti jättäen pesuainejäämiä pyykkiin
    • Pyykinpesukonevertailuissa painotetaan yleensä pesutulosta, huuhtelua ja energiankulutusta
    • Kuivaavat pyykinpesukoneet ovat omissa testeissään

Paras pyykinpesukone – normaalikokoiset edestä täytettävät

Pyykinpesukone vertailu Testivoittaja Hyvä Ostos
Konsument Magasinet 2020 Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5

AEG L7FQS966E

Bosch WAT323L7SN
Best i test: paras pesukone 2019 Bosch WAT283T8SN

LG FH495BDS2

Tvattmaskin-test.se Bosch WAT2869ISN

Samsung WW90M643OQWEE

Paras pieni pesukone

Pienet pesukoneet Testivoittaja Hyvä Ostos
Tvattmaskin-test.se Candy GVS4 137TWC3/1-S (edestä täytettävä) Whirlpool TDLR60210 (päältä täytettävä)

Paras päältä täytettävä pesukone

Päältä täytettävät pesukoneet Testivoittaja Hyvä Ostos
Bäst i test 2020 AEG L6TDN641G 

Paras kuivaava pesukone

Kuivaavissa pyykinpesukoneissa on sisäänrakennettu kuivausrumpu. Kuivaava pesukone on yleensä halvempi ratkaisu kuin erillisten pyykinpesukoneen ja kuivausrummun ostaminen, mutta yleensä silloin joudutaan tinkimään kuivaustuloksesta. Kuivaavat pesukoneet pesevät yleensä hyvin, mutta ainoastaan parhaimmat mallit saavat kuivattua pyykin kunnolla.

Paras kuivaava pesukone Testivoittaja Hyvä Ostos
Tvattmaskin-test.se AEG L7WDB861G LG F4J6TM0W
Konsument Magasinet 2020 Samsung WD80K5400OW/EG
TM Rakennusmaailma 2017 AEG L7WBL962E

Paras automaattisesti annosteleva pesukone

Automaattisesti annostelevat pesukoneet Testivoittaja Hyvä Ostos
Tekniikan maailma 2020 Siemens WMH6Y899DN

Kaikkien pesukoneiden hintavertailu löytyy Hintaoppaan sivulta.

Pesukone testivoittajat 2020

Tekniikan maailma: Paras automaattisesti annosteleva pesukone

Markkinoilta rupeaa löytymään yhä enemmän pesukonemalleja, jotka osaavat itse annostella oikean määrän pesuainetta. Oikea pesuainemäärä tulee jokaisen koneen kohdalla määritellä itse koneen asetuksiin, sillä tehdasasetukset eivät ole optimaalisia suomalaiselle vesijohtovedelle.

Kaikki kolme testattua laitetta suoriutuivat pesutehtävistä kelvollisesti. Testivoittajaksi nousi Siemens WMH6Y899DN muita parempien pesuohjelmien ja pesuaineen annostelijan ansiosta. Se sai testiryhmältä kiitosta myös ohjelmien muunneltavuudesta. Testiryhmä löysi kehitettävää sekavasta ohjelmavalikoista sekä wifi-verkkoon kytkeytymisen helppoudesta.

Koko testin pääsee lukemaan Tekniikan Maailman verkkosivulla.

Konsument Magasinet testivoittaja: Paras pyykinpesukone 2020

Kuluttajalehti Konsument Magasinet listaa sivullaan Tanskan kuluttajaneuvoston testissä hyvin pärjänneitä kodinkoneita. Pesukoneiden testivoittaja 2020 oli Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5. Se oli testaajien mielestä kaikinpuolin pätevä kone, joka pesi ja linkosi pyykin hyvin.

Electrolux pesukone testivoittaja

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5
+ Pesutulos
+ Linkous

+ Hiljainen
+ Lapsilukko estää avaamisen kesken pesun
Hitaahkot pesuohjelmat
Huuhtelu varauksin
Hankala luukku

Verkkokauppojen hintavertailu.

Se sai pieniä moitteita pyykin huuhtelemisesta, mutta toisaalta mikään testatuista koneista ei huuhdellut pyykkiä täydellisesti. Huono huuhtelutulos johtuu osaltaan koneiden energiatehokkuusvaatimuksista. Koneen pesuohjelmat ovat myös kohtuullisen pitkiä.

Energiatehokkuudesta kone saa A +++ arvon, mikä tarkoittaa hyvin energiatehokasta konetta. Pesukone osaa automaattisesti valita oikean pesuajan pyykin painon mukaan. Hienona ominaisuutena pesuajan voi säätää myös sen mukaan, miten paljon käyttäjällä on aikaa käytettäväksi.

Testin toinen voittaja oli AEG L7FQS966E. Se suoriutui pyykin pesemisestä ja linkouksesta hyvin, mutta silläkin oli vaikeuksia saada kaikkia pesuainejämiä pois vaatteista.  Pesukoneen automaattinen pesuaineenannostelu tosin pitää jäämät pienempinä kuin valtaosassa testattuja koneita. Koneessa on höyrypesujärjestelmä, jolla on mahdollista raikastaa vaatteita ilman varsinaista pesua.

AEG pesukone testivoittaja

AEG L7FQS966E
+ Pesee ja linkoaa erinomaisesti
+ Hyvä huuhtelu

+ Erittäin nopeat ohjelmat
Hinta
Äänekäs linkous
Hankala täyttää ja tyhjentää

Verkkokauppojen hintavertailu.

Konsument Magasinet vertailu: Paras kuivaava pesukone 2020

Ruotsalainen kuluttajasivusto Konsument Magasinet vertaili artikkelissaan kodinkonekauppojen kuivaavia pesukoneita. Testissä arvioitiin pesutulosta tahrojen osalta, huuhtelutoimitoa pesuainejäämien osalta, linkousta ja kuivastoimintoa vaatteisiin jääneen kosteuden osalta, energiatehokkuutta, helppokäyttöisyyttä sekä melutasoa.

Samsung kuivaava pesukone testivoittaja 2020

Samsung WD80K5400OW/EG
+ Pesee ja linkoaa erinomaisesti
+ Monipuoliset ohjelmat

+ Hinta
Energiatehokkuus
Huuhtelutulos

Verkkokauppojen hintavertailu.

Vertailun paras kuivaava pesukone oli Samsung WD80K5400OW/EG. Koneen pesutulos oli testin kärkipäätä ja se kuivasi vaatteet kohtuullisen hyvin. Linkoustuloksessa kone oli testin parhaimmistoa. Kone pesee kerralla 8 kiloa pyykkiä, mutta kuivastoiminnon maksimimäärä on 6 kiloa. Pyykinkuivaamiseen voi käyttää automaattitoimintoa ja lisätä kuivausaikaa manuaalisesti, mikä pyykki on jäänyt märäksi. Pesukoneen pesu- ja kuivaustoimintoja voi käyttää myös erikseen. Samoin kuin testin kaikki muut koneet, Samsung jätti vaatteisiin normaalihuuhtelulla pieniä pesuainemääriä.

Tässä Samsungin mallissa pesurummun reiät ovat timantin muotoisia, mikä vähentää vaatteiden kulumista.

Koneen selkeä LED-näyttö sai kiitosta testiryhmältä. Mahdollisissa häiriötilanteissa ongelman voi diagnosoida itse Samsungin kännykkäsovellusta käyttämällä.

Modernien koneiden tapaan pesukoneen ohjelmat ovat monipuoliset. Myös pyykin lisääminen kesken ohjelman on mahdollista. Ohjelmien käynnistämistä voi viivästyttää jopa 19 tuntia.

Samsung kuivaava pesukone testivoittaja 2020

Samsung WD80K5400OW/EG
+ Pesee ja linkoaa erinomaisesti
+ Monipuoliset ohjelmat

+ Hinta
Energiatehokkuus
Huuhtelutulos

Verkkokauppojen hintavertailu.

Bäst i Test: Paras päältä täytettävä pesukone 2020

Ruotsalainen Bäst i Test kuluttajasivusto vertasi kapeita, päältä täytettäviä pesukoneita. Pienikokoiset pesukoneet sopivat hyviin pieniin asuntoihin, mutta huuhtelutuloksessa ne eivät pärjää isommille edestä täytettäville koneille.

AEG päältä täytettävä pesukone testivoittaja 2020

AEG L6TDN641G
+ Hyvä pesutulos
+ Kuivaus

+ Helppokäyttöinen
Huuhtelutulos
Pitkät pesuohjelmat

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testivoittaja oli AEG L6TDN641G, joka sai kiitosta erityisesti pesutuloksestaan ja kuivaustehostaan. Sitä pidettiin myös helppokäyttöisenä. Miinuspuolelta löydettiin pitkät pesuohjelmat sekä muiden päältä täytettävien koneiden tapaan heikko huuhtelutulos.

Pesukone testivoittaja 2019

Bäst i Test pesukonevertailu 2019: Pesukone testivoittaja – edestä täytettävät

Ruotsalainen Bäst i Test selvitti edestä täytettävien pesukoneiden paremmuutta. Testivoittaja oli Bosch WAT283L8SN. Boschin kone on ollut testimenestyjä, sillä se sai myös ruotsalaisen Råd & Rön vuoden 2018 pesukonetestin Hyvä ostos -merkinnän.

Boschin kone sai kiitosta energiatehokkuudestaan (A+++-30%), mikä tarkoittaa että se pesee pyykit yli 30% pienemmällä energiamäärällä kuin mitä ylimpään A+++ kategoriaan vaaditaan. Kääntöpuolena on, että koneen huuhtelutulos ei ole täydellinen.

Bosch pesukone testivoittaja 2019

Bosch WAT283L8SN
+ Hyvä pesutulos
+ Hiljainen ääni

+ Hinta
+ Monipuoliset ohjelmat
Kestävyysongelmat varauksin

Verkkokauppojen hintavertailu.

Pesukone testivoittajat 2017

TM Rakennusmaailma 2017: Paras kuivaava pesukone testi

TM Rakennusmaailma testasi neljää kuivaavaa pesukonetta. Yhdistelmäkoneiden hinnat ovat tuhannen euron luokkaa, mikä on enemmän kuin pesukoneella, mutta selkeästi vähemmän kuin erikseen ostetuilla pesukoneella ja kuivausrummulla. Kaikista koneista löytyi erilaisia pesuohjelmia pyykin likaisuuden mukaan.

Vertailun voittajaksi nousi AEG L7WBL962E monipuolisten pesu- ja kuivausohjelmien ansiosta. Pesuveden lämpötila vastasi lisäksi kaikista tarkimmin valittua lämpötilaa.

AEG L7WBL962e pesukone testivoittaja

AEG L7WBL962e
+ Monipuoliset pesuohjelmat
+ Monipuoliset kuivausohjelmat

 

Verkkokauppojen hintavertailu.

Tasaiseen testiin osallistui lisäksi malleja Boschilta, Samsungilta ja LG:ltä. Vertailussa ei löydetty suuria eroja pesukoneiden väliltä kaikkien mallien suoriutuessa tehtävästään hyvin. AEG:n ja Samsungin pesukoneet suoriutuivat pikapesusta parhaiten.

Pesukone netistä

Pyykinpesukoneen ostaminen verkkokaupasta on nykyisin helppoa. Pesukoneen hinta on yleensä halvempi kuin perinteisestä myymälästä ostettuna. Saman tuotteen hintaa on helppo vertailla esimerkiksi Hintaoppaan sivuilla, mutta kannattaa muistaa, kaikki verkkokaupat eivät löydy kyseisestä listasta. Monet verkkokaupat tarjoavat mahdollista ostaa tuote verkosta, jonka jälkeen sen voi käydä noutamassa myymälän varastolta itse valittuna ajankohtana. Osa verkkokaupoista tarjoaa maksuttoman kotiinkuljetuksen ja jopa asennuksen, kun ostosten hinta ylittää tietyn rajan.

Paras pyykinpesukone eri käyttötarkoituksiin

Pesukoneiden vertailu kannattaa aloittaa rajaamalla näytettävät tuotteet käyttötarkoituksen mukaan. Verkkokaupoista löytyy yleensä hyvät suodattimet oikean laitteen löytämiseen. Pyykinpesukoneen valinnassa voi hyödyntää myös Marttojen valintaopasta.

Paras pieni pyykinpesukone

Pienellä pyykinpesukoneella tarkoitetaan alle 5 kg koneellisten pesemiseen tarkoitettua pesukonetta. Jos pyykkimäärät ovat pieniä, pienellä pesukoneella peseminen on isompaa taloudellisempaa. Testeissä menestyneitä malleja ovat olleet Electroluxin PerfectCare 600 Slim ja EWC1351. 3 kg koneista suosittu malli on ollut edullinen Mesko MS8053.

Paras kapea pyykinpesukone

Kapealla pyykinpesukoneella tarkoitetaan 45 tai 55 cm levyistä pesukonetta. Kapeat päältä täytettävät pesukoneet ovat kapeimmillaan vain 40 sentin levyisiä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi AEG-koneet.

Paras pyykinpesukone keittiöön

Mikäli pyykinpesukone halutaan sijoittaa keittiöön, paras vaihtoehto on valita integroitava pesukone. Tämä tarkoittaa yleensä vaihtoehtojen kavenemista. Kannattaa myös huomioida, että pesukonetta ei yleensä suositella suositella sijoitettavaksi tilaan, jossa ei ole lattiakaivoa.

Paras pyykinpesukone mökille

Jos mökillä ei ole juoksevaa vettä, hyvä vaihtoehto nyrkkipyykille on pulsaattoripesukone. Pulsaattoripesukoneessa pesu- huuhdevesi kaadetaan suoraan pesukoneeseen ja likavesi poistetaan poistoletkun kautta. Kone ei lämmitä vettä, mikä kannattaa huomioida pesuaineen valinnassa. Hyvä valinta on esimerkiksi Lotus XPM50.

Paras päältä täytettävä pesukone

Pienet päältä täytettävät pesukoneet ovat jääneet testeissä sekä pesutuloksessa että linkouksessa täysikokoisten jälkeen normaalikokoisista edestä täytettävistä imureista.  Pienillä päältä täytettävillä pesukoneilla oli erityisesti vaikeuksia pyykin huuhtelussa, joten niitä ei voi suositella talouteen, jossa on allergisia asukkaita.

Pyykinpesukone kokemuksia

Grundig pesukone kokemuksia

Hiljainen ja hyvä kone, hintalaatu-suhde kohdillaan. –Mikkel

***

Iso luukkuu ja ajastin helpottavat käyttöä. Ei valittamista. -Kone kuntoon

LG pyykinpesukone kokemuksia

LG FH4G7TDN1 kokemuksia

Ollut viikon käytössä, pesee hyvin ja suht hiljainen. Ajastintoiminto on ohjelman loppuun eikä alkuun, siinä ekalla kerralla käyttäjävirhe. Asennussyyvyydeltään oli jopa pari cm pienempi kuin edellinen 7kg Samsung joka omassa kohteessa vain positiivinen asia. Myös säätöjaloissa oli reilusti mittaa ja kunnon mutterit lukitukseen. Kaikenkaikkiaan minulla on hyvät kokemukset LG:n koneesta –Mikko

Samsung pyykinpesukone kokemuksia

Pesukone toimii hyvin, eikä pesutuloksessa ole valittamista. Pesukone laskee tarkan pesuajan pyykille joten etukäteen tietää jo miten pitään pitää odottaa.  -Cindy

***

Samsungin pyykinpesukoneet menevat helposti rikki, esim, minä ostin n. 2v sitten uus. samsung pyykinpesukone ja moottorin kortti meni rikki, periaattessa mootorilla oli 10v takku, paitsi kortti,(se ei lukee missään tietenkin), samsung service korjauksen hinta arvio 300€, joten tietenkin tämä melkein uusi pyykinpesukone menee nyt roskikseen. -Mika Muranen

Miele pyykinpesukone kokemuksia

Vanhan koneeseen verrattuna todella hyvin vaimennettu ja hiljaisempi. Kone pysyy paikoillaan. Lisäksi ostovaiheessa kiinnitin huomiota koneen painoon yli 90 kg (vertaa muiden koneen painoihin).Massa vaimentaa osaltaan paremmin kuin hyvin kevyt kone. -Mielemies

Siemens pyykinpesukone kokemuksia

Kone on super hiljainen. Pitää välillä käydä katsomassa,onko kone käynnissä,vai mikä on! Pesutulos on erinomaisen puhdas.
Uusi tekniikka näkyy kyllä joka suhteessa. Kone tunnistaa pyykinmäärän,likaisuuden jne. Se näkyy parhaiten ulospäin ehkä veden käytössä. Pesuvetenä on niukemmalti,mutta huuhtelussa käyttää enempi. Tämä on toki suoraan verrannollinen pyykin määrään koneessa.

Electrolux pyykinpesukone kokemuksia

299€ kotiinkuljetettuna ja aivan loistava vehje. Kaukana ollaan ajoista jolloin piti 1000€ lyödä hyvään pyykinpesukoneeseen. No toki kone pyörii muutenkin 2 kertaa viikossa eli tarvetta edes “paremmalle” ei ole.

***

Vanha pesukone oli samanlainen ja olin siihenkin tyytyväinen. Uusi on vielä parempi. Digitaalinen näyttö on hyvä.

Bosch pyykinpesukone kokemuksia

Bosch WAWH26B9SN nyt muutaman pyykin kokemuksella ei voi olla kun tyytyväinen: automaattipesuaineannostelu i-Dos kätevä ja toimiva, hiljainen kuin mikä ja helppokäyttöinen. 

***

Boschin pesukoneet ovat yleisesti ottaen laatujanan kärkipäästä. Luotettavia ja hiljaisia pyykinpyörittäjiä.

Bosch WAT286B8SN Serie 6 kokemuksia

Todella hiljainen kone. Pesutulokseen olemme olleet myös tyytyväisiä. -Sonja

Lyhyellä kkäyttökokemuksella ok peli. Ohjauspaneeli liian kosketusherkkä. Äänekkäämpi kuin edellinen pesukoneemme, mikä tosin puolta arvokkaampi hinnaltaan, ääni ei häiritsevä. -Niko

Bosch WAN280L7SN Serie 4 kokemuksia

Kolmen viikon käytön jälkeen osoittautunut hiljaiseksi ja toimivaksi peliksi. Selkeä ja helppo käytettävä. Hinta-laatu kohdallaan. -Kayttajakayttamassa

Candy pyykinpesukone kokemuksia

Nykyinen “6kg” Candy saa lähteä, kun se jättää liian usein linkoamatta ja pesuohjelmat kestää ikuisuuden (60°C lakanapyykki suostuu linkoamaan yhden pussilakanan kerralla ja ohjelma kestää 4h). Uuden koneen osalta toiveissa olisi aikanäytön lisäksi nopeutusnappula, että ehtii arki-iltaisinkin pesemään koneellisen. Luksusta olisi jos rumpu pysähtyisi aina luukut ylöspäin, ettei tarvitse pyörittää märkää rumpua ja teloa samalla sormia teräviin muoviosien reunoihin. Hiljaisempikin saisi olla, mutta epäilen että mikä tahansa on hiljaisempi kuin tuo nykyinen.

Beko pyykinpesukone kokemuksia

Kiitos riiti kolme Beko pesukonetta. Takuu, takuu, takuu ja sitten ulos ja Hoower. Kiitos bekolle. – Kike3

Ostin tämän pesukoneen muutama viikko sitten ja olen kyllä tykännyt. Miinuksena se, että koneen linkous tärisyttää konetta todella paljon, mutta tämän saa varmasti tasattua lisätassuilla. Lisäksi kuljetus-suojat olivat niin tiukassa kiinni etten yksin niitä olisi saanut irti.
Ohjelmat ovat juuri sopivan mittaiset ja ohjelmien monipuolisuus yllätti. Pariskunnalle täydellisen kokoinen kone. -Pariskunta9397

Kuivaava pesukone kokemuksia

LG kuivaava pyykinpesukone kokemuksia

CV70V6S1B :

Lämmin suositus LG:n kuivaavalle pesukoneelle. Pesukone on ollut nyt muutaman kuukauden käytössä olen yhä innoissani siitä miten hyvin se toimii. Olen ollut erittäin tyytyväinen pesu- ja kuivausohjelmiin. Lakanat, treenivaatteet ja farkut tulevat kaikki puhtaiksi ja kuiviksi. Tämä laite säästää minulta aikaa joka viikko, suosittelen. -Mirva

Tyylikäs muotoilu ja hyvät ominaisuudet. LG:n kone on ensimmäinen kuivaava pyykinpesukone jonka olen ostanut ja olen ollut todella tyytyväinen. Farkut jäävät hieman kosteiksi jos niitä pesee ja kuivaa muun puuvillapyykin seassa, mutta muuten kaikki toimii täydellisesti. -Jeppis

Samsung kuivaava  pyykinpesukone kokemuksia

 WD10N84INOA:

Korkea hinta hieman arvelutti mutta olen ollut tosi tyytyväinen. Kone on muuttanut lapsiperheen arkea hieman helpommaksi kun pyykkiä ei tarvitse erikseen ripustaa kuivumaan. Pesu+kuivausohjelmat ovat pitempiä kuin pelkkä pyykinpeseminen, mutta ohjelman voi laittaa ammulla käyntiin ja ottaa illalla koneesta puhtaat ja kuivat pyykit. -Måna

Heikkolaatuinen kone! Samsungin kuivaava pesukone on ollut pari vuotta käytössä ja rumpu on vaihdettu jo kerran. Nyt kone on jälleen rikki ja arvioitu korjausaika on kahden viikon päästä. Aika pitkä odottaa kun pyykkiä pitäisi pestä päivittäin. -Minna