Pölynimuri testivoittaja

Kodin pölynimurit ovat pölypussillisia tai pölypussittomia. Pölypussilliset ovat saaneet testeissä parempia arvosanoja puhdistustehon ja poistoilman puhtauden osalta. Pölypussitonta pölynimuria voi testien mukaan suositella lemmikkieläinten omistajille, sillä niiden puhdistaminen on helpompaa kuin pölypussillisten.

    • Electroluxin mallit ovat olleet testivoittajia melkein kaikissa testeissä
    • Testeissä suurin painoarvo on puhdistusteholla ja käyttömukavuudella
    • Puhdistustehoa mitataan kovilta pinnoilta ja matoilta
    • Kattavimmat ja luotettavimmat testit on tehnyt Kuluttaja-lehti

Robotti-imuri testivoittajat löytyvät omalta sivultaan.

Vertailu Testivoittaja Hyvä Ostos
Työtehoseura Electrolux UltraOne ZUODELUXE+ Electrolux UltraOne ZUOGREEN+
Stiftung Warentesten 2020 Vorwerk Kobolt VT300 AEG VX7-2-IW-S
Test-dammsugare.se Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine SGSP3 Electrolux ESP72DB

Pölynimurien hintavertailun löydät täältä.

Pölynimuri testivoittajat 2020

Ei vielä julkaistuja testejä.

Pölyimuri testivoittajat 2019

Ei vielä julkaistuja testejä.

Pölynimuri testivoittajat 2015

Työtehoseuran 2015 pölynimuritesti

Työtehoseura testasi 7 pölypussillista ja 4 pölypussitonta pölynimuria. Vertailussa painotettiin käyttöominaisuuksia (70%) kuten liikuteltavuutta, käyttömukavuutta ja imurin puhdistamisen helppoutta. 30% painoarvo annettiin suorituskyvylle, jota mitattiin puhdistuskyvyn, energiatehokkuuden, poistoilman pölyjäämien ja melutason avulla.

Pölypussilliset imurit pärjäsivät testissä pölypussittomia paremmin. Pölypussittomilla imureilla oli ongelmia suorituskyvyn kanssa, mutta ne saivat matalampia pisteitä myös käyttöominaisuuksiltaan. Testin kaikki kärkisijat menivät perinteisille pölypussillisille pölynimureille.

Testivoittajaksi valittiin Electrolux UltraOne ZUODELUXE+ kokonaisarvosanalla 4,6. Se sai testin parhaat pisteet käyttömukavuudesta ja suorituskyvystä.

Electrolux UltraOne ZUODELUXE+ pölynimuri testivoittaja

Electrolux UltraOne ZUODELUXE+
+ Energiatehokkuus
+ Tukeva kantokahva

+ Kynnysten ylitys on helppoa
+ Puhdistusteho
+ Poistoilman pölyjäämät

Katso edullisin hinta.

 

Testin kakkostilan jakoivat voittajan kanssa lähes identtinen Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ ja Miele Complete C 3 Celebration Parquett EcolinePlus.

Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ pölynimuri testivoittaja

Electrolux UltraOne ZUOGREEN+
+ Energiatehokkuus
+ Puhdistuskyky

+ Kynnysten ylitys on helppoa
+ Puhdistusteho
+ Puhdas poistoilma

Katso edullisin hinta.

Miele Complete C 3 Celebration Parquett EcolinePlus

Miele Complete C 3 Celebration Parquett EcolinePlus
+ Käyttömukavuus
+ Energiatehokkuus

Äänekäs

Katso edullisin hinta.

Paras pölypussiton imuri oli Electrolux UltraFlex ZUFGREEN. Se jäi erityisesti puhdistustehossa matolta jälkeen testin kärki-imureista, mutta oli varsin hyvä puhdistamaan kovia pintoja.

Electrolux UltraFlex ZUFGREEN testivoittaja pölypussittomat imurit

Electrolux UltraFlex ZUFGREEN
+ Puhdistusteho kovilta pinnoilta
Puhdistusteho matolta

Äänekäs

Katso edullisin hinta.

 

Työtehoseuran testin kokonaisuudessaan löydät täältä.

Paras pölynimuri käyttötarkoituksen mukaan

Paras imuri koiratalouteen

Lemmikinomistajan pölynimureita testattiin Kuluttaja-lehden 1/2019 testissä. Testissä annettiin lisäpisteitä sen mukaan, miten hyvin pölynimuri selvisivät villamattoon takertuneista kissankarvoista. Vaikka koirankarvat ovat yleensä kissankarvoja paksumpia, uskomme että tulokset ovat hyvin yleistettävissä kaikkiin lemmikkitalouksiin. 

Testissä vain muutama malli selviytyi kissankarvoista kunnialla. Erityisiä vaikeuksia kissankarvojen imurointi tuotti villamatosta, sillä kymmenistä testatuista imureista vain kaksi tuotti täysin puhtaan tuloksen. Tämän lisäksi neljä imuria pääsi hyvään tulokseen. 

Parhaan arvosanan lemmikin karvojen imuroinnista saivat:

Hyvän arvosanan saivat lisäksi:

Kaikki kuusi ovat siis hyviä imureita koiratalouteen.

Paras pölypussiton pölynimuri

Pölypussittomat imurit ovat hyvä valinta lemmikkitalouksiin, koska niiden puhdistus on pölypussillisia helpompaa. Poistoilman puhtaudessa ja puhdistustehossa ne jäävät yleensä jälkeen pölypusillisista. 

Mikäli pölynimurin hinta ei ole ratkaiseva tekijä, Dysonin mallit ovat paras ratkaisu. Halvemmista malleista kannattaa huomioda ainaikin Työtehoseuran testissä menestyneet pölypussittomat pölynimurit Electrolux UltraFlex ZUFGREEN ja Philips PowerPro Expert FC 9721

Hyvä edullinen imuri

Mikäli etsit hyvää ja edullista imuria, katse kannattaa suunnata Kuluttaja-lehden Hyvä ostos -valintoihin. OBH Nordica Silence Force 4A+ sai lähes identtisesti pisteet reilusti kalliimpien kilpailijoiden kanssa. 

Paras varsi-imuri

Jos haussa on varsi-imuri, kannattaa tutustua varsi-imuri testivoittaja -sivuumme. Dyson V8 Absolute sekä Electrolux Pure F9 ovat pärjänneet testeissä parhaiten.

Paras robotti-imuri

Paras robotti-imuri löytyy helposti lukemalla sivustomme raportti kuluttajalehtien testeistä. Neaton ja Xiaomin mallit ovat olleet testimenestyjiä.

Pölynimuri kokemuksia

Miele-imuri kokemuksia

Täältä pisteet Mielelle! Meillä on ollut sen merkkinen varmaan koko ajan (Miele S8). Viimeksi vaihdettiin uuteen remontin jälkeen, imuroin nimittäin kaiken remonttipölynkin sillä ja halusin sitten uudistettuun kotiin upouuden imurin… Ja kun vielä mustan sain niin avot! Ei se vanha silti rikki ollut, se jatkaa elämäänsä autotallissa. -Heli

Mielessä oli huono imuteho. En muista mitä muuta vikaa siinä oli, mutta sellainen maku jäi, ettei enää koskaan Mieleä. Kodinkoneiden osto taitaa olla vähän tuuripeliä. Sama tuote (merkki ja malli) voi toisilla toimia moitteettomasti ja toiset saavat jonkun maanantaikappaleen, jota korjataan takuuaikana useamman kerran. -Katja

Imurini kyllä varmaankin oli hintahaarukan edullisemmasta päästä. Laitteen imuteho heikkeni todella nopeaan. Lisäksi laite oli jotenkin kömpelö perässä vedettävä. Nykyään masiina viettää eläkepäiviä autotallissa. -Nina

Imuteho on vähintäänkin riittävä ja on aika hiljainenkin. Iso pölypussi ja toimintasädekin ovat parhaimmistoa. Eikä ole turhia ylimääräisiä rikkoutuvia härpäkkeitä. Kaikki on hyvää mitä imurissa on. -Jouni57