Mikroaaltouuni testivoittajat

Mikroaaltouuni on lähes jokaisesta kodista löytyvä apuväline. Uudet mikroaaltouunit osaava lämmityksen lisäksi myös grillata tai höyrystää ruuan. Mikroaaltouuneja on saatavissa kalusteisiin integroitavina sekä vapaasti sijoitettavina.

    • Integroidut mikroaaltouunit ovat vapaasti sijoitettavia kalliimpia
    • Mikroaaltouunien lämmitystehoissa on suuria eroja
    • Toimivan perusmikron saa alle 100 eurolla, testivoittajan noin 200 eurolla
    • Monissa mikroissa on mukana myös grilli-toiminto

Mikroaaltouuni testivoittajat

Testaaja Testivoittaja
Kuluttajalehti Råd & Rön 2020 (Ruotsi) Whirlpool MWF 421
Tanskan kuluttujaneuvosto Tænk  Siemens HF15M551
Kuluttajasivusto Stiftung Warentest (Saksa) Sharp R-642

 Toimituksen valinnat

Laite Muuta
 

Paras mikroaaltouuni

 

Whirlpool MCP 345 Tehokas mikroaaltouuni grillaustoiminnolla
 

Paras premium- mikroaaltouuni

 

Miele M 6012 Tehopakkaus tyylikkäällä teräskuorella ja monipuolisilla ohjelmilla
 

Paras pieni mikroaaltouuni

 

Logik L17MSW13E Hyvä perusmikro opiskelijalle tai mökille.
 

Hyvä ja halpa mikroaaltouuni

 

Severin MW 7890 Toimiva perusmikro alle sadalla eurolla.
 

Paras integroitava mikroaaltouuni

Siemens BF634RGS1 Tyylikkääseen keittiöön remontin yhteydessä.

Parhaat mikroaaltouunit 2021

Paras mikroaaltouuni 2020

Kuluttajalehtien vertailujen perusteella tämän hetken paras mikroaaltouuni on Whirlpool MCP 345. Kohtuullisen edullisesta hinnasta huolimatta Whirpoolin mikroaaltouuni on oikea voimanpesä, joka lämmittää ruuan tai sulattaa pakasteet kilpailijoitaan nopeammin. Laite on poikkeuksellisen helppokäyttöinen ja sen puhdistaminen onnistuu vaivattomasti. Suuren ikkunan ansiosta ruuan lämpenemisen tarkkailu on helppoa.

Whirlpool MCP 345 on paras mikroaaltouuni 2021

Whirlpool MCP 345
+ Todella tehokas
+ Helppokäyttöinen
+ Suuri ikkuna
+ Kohtuullisen edullinen

 

Whirpoolin mikroaaltouunissa on monipuolisten ohjelmien lisäksi grillitoiminto, jolla esimerkiksi broilerin grillaaminen onnistuu noin tunnissa. Whirpoolin mikro paistaa broilerin rapeaksi, mutta mehevyys ei testeissä ollut yhtä hyvä kuin uunissa valmistettaessa. Grillivastusta voi käyttää myös rapeiden leipien valmistamiseen.

Kenelle sopii: Whirlpool MCP 345 on grillitoiminnolla varustettu huippumikro, joka on hinnoiteltu kaupoissa kuin tavallinen mikroaaltouuni. Laitetta on saatavissa sekä mustana että valkoisena. Mikroaaltouunin tilavuus on 25 litraa, eli sen sen sisään mahtuu suurempikin astia. Tehoa mikrossa on 800W.

Paras premium mikroaaltouuni

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Miele M 6012 on hyvä valinta tyylikästä ulkonäköä ja kunnollista tehoa arvostavalle kotikokille. Mielen 900 watin tehokkuus tulee esiin esimerkiksi pakasteiden sulatuksessa, jossa laite vaatii alle puolet kilpailijoiden vaatimasta ajasta. Grillitoiminnon ansioista rapeat leivät tai pastavuoat saavat rapean pinnan.

Miele M 6012 paras mikroaaltouuni 2021

Miele M 6012
+ Tyylikäs
+ Tehokas
+ Hyvä grillitoiminto
+ Monipuoliset ohjelmat

Hinta

Verkkokauppojen hintavertailu

Mielen mikroaaltouunissa on monipuolisest toiminnot. Laite osaa esimerkiksi valita oikean kypsennysajan ja tehon ruuan painon mukaan. Erillisen lämpimänäpito-ohjelman avulla ruokaa voi pitää tarjoilulämpötilassa jopa 15 minuutin ajan.

Kenelle sopii: Tyylikästä ja tehokasta mikroa arvostavalle. Erillisten turvatoimintojen ansiosta laite turvallinen valinta myös lapsiperheisiin.

Paras pieni mikroaaltouuni

17-litrainen Logik L17MSW13E on huippuvalinta pientä mikroaaltouunia etsivälle. Pienestä koostaan huolimatta ruokien lämmitys on nopeaa. Laite vetää sisäänsä jopa 25 senttisen lautasen. 25,8 cm korkean mikroaaltouunin leveys on 44 cm ja syvyys 35,5 cm, eli se mahtuu hyvin pieneenkin keittiöön.

 

Logik L17MSW13E testivoittaja mikroaaltouuni

Logik L17MSW13E
+ Mahtuu pieneenkin keittiöön
+ Edullinen
+ Kohtuullisen tehokas

Automaattiohjelmat

Verkkokauppojen hintavertailu

Testitryhmät ovat antaneet Logikin mikroaaltouunille risuja automaattitoimintojen vaikeasta käytöstä. Toiminnot valitaan pyöritettävästä näppäimestä, jonka käyttö ei auennut kaikille testaajille ilman ohjekirjan lukemista. Edullinen hinta näkyy myös ulkoasussa, joka on hieman halvan näköinen.

Kenelle sopii: Opiskelijatalouteen tai pieneen asuntoon. Näppärä ja edulllinen perusmikro joka tekee mitä lupaakin.

Hyvä ja halpa mikroaaltouuni

Hinnasta tinkiminen tiputtaa yleensä mikrosta jonkin verran tehoja ja ominaisuuksia. Se näkyy myös materiaalivalinnoissa erityisesti ulkokuoren osalta. Pienelläkin rahalla saa silti hyviä ja toimivia perusmikroja, joista paras hinta-laatu -suhde on Severin MW 7890 mikroaaltouunissa. Alle 100 euron hintainen mikro lämmittää ruuan yhtä hyvin kuin kallimmat kilpailijansakin ja on erityisen vahva pakasteiden sulatuksessa.

 

Severin mikroaaltouuni on paras edullinen pieni mikroaaltouuni

Severin MW 7890
+ Edullinen
+ Pakasteiden sulatus
+ Helppokäyttöinen

Ruoka lämpenee hieman epätasaisesti

Verkkokauppojen hintavertailu.

Severinin mikroaaltouunissa ei ole erillisiä ohjelmia, mutta tehoa voi säätää 5 eri tason mukaan. Teho ja aika valitaan mekaanisista pyörityskytkimistä. Tehoa Severinin mikrossa on 700W.

Kenelle sopii: Edullista perusmikroa etsivälle. Vaikka Severinin mikroaaltouunista puuttuvat erilliset ohjelmat, se selviytyy ruuan lämmittämisestä moitteetta.

Paras integroitava mikroaaltouuni

Integroitavat eli kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit ovat jonkin verran vapaasti sijoitettavia mikroja kalliimpia. Tämän hetken parhaan hinta-laatu -suhteen tarjoaa Siemens BF634RGS1. Tyylikäs laite lämmittää annokset nopeasti 900W teholla. Laitteen 7 automaattiohjelmaa ovat saaneet kiitosta testiryhmiltä. Luukun suuren avaamiskulman takia ruokien laittaminen mikron sisälle on tavallista helpompaa

Siemens BF634RGS1 on paras integroitava mikroaaltouuni

Siemens BF634RGS1
+Tyylikäs viimeistely
+ Tehokas
+ 7 automaattiohjelmaa

Hinta kalliimpi kuin perusmikrossa

Verkkokauppojen hintavertailu.

Kenelle sopii: Tyylikkääseen keittiöön remontin yhteydessä. Integroitava mikroaalotuuni vaatii sopivat keittiökalusteet.

 


Mikroaaltouuni kokemuksia

Alle on koottu lukijoidemme kokemuksia eri mikroaaltouuneista. Mikäli et löytänyt tietoa etsimästäsi mikroaaltouunista, kannattaa tutustua verkkokauppojen sivuilta löytyviin käyttäjäkokemuksiin.

UPO mikroaaltouuni kokemuksia

UPO MO20DE mikroaaltouuni:

Aivan hyvin hommansa hoitava perusmikro. Ulkonäkö on hieno ja mikron ominaisuudet ovat tähän hintaluokkaan todella hyvät. Mikro piippaa uudelleen jos ruoka on unohtunut lämmityksen jälkeen ja mikrossa on kätevä puhdistusohjelma. Huonona puolena sanoisin, että mikrossa oleva kello ei ole kovin tarkka ja sitä on pitänyt jo kahdesti korjata oikeaan aikaan. Päädyin tähän mikroon, koska tämä oli harvoja jotka sopii pieneen mikrolle tarkoitettuun hyllyyn asunnossa. Positiiviset kokemukset! -Mikael

UPO M217 mikroaaltouuni:

Perusmikro peruskäyttöön. Noin kuukauden käyttökokemuksella ajaa asiansa hyvin hintaansa nähden. Kestävyydestä on mahdotonta sanoa tällä käyttömäärällä, reilun kuukauden siis ainakin kestää.
Lyhyisiin lämmityksiin tosin on hieman hankala käytettävyys epätarkahkon analogisen säätimen takia, mutta minuuttitason säädöissä riittävä. -Ykä

Helkama mikroaaltouuni kokemuksia

Helkama HMUE800W:

Erittäin hyvä ja toimiva mikroaaltouuni. Suosittelen. Bonuksena suomenkieliset näppäimet. -Murre

House mikroaaltouuni kokemuksia

House Compact MW1720S:

Hyvä ja toimiva perusuuni, positiiviset kokemukset tästä. On ollut käytössä nyt reilun kuukauden. Hinta-laatu -suhde on mielestäni kohdallaan. Kompakti koko, tarvittavat toiminnot. Helppo pitää puhtaana, siitä plussaa. -Marjatta

Point mikroaaltouuni kokemuksia

Point PMW520S20:

Hintaan nähden hyvä mikro. Selkeä käyttää ja yksinkertainen käyttää. Olen ollut tyytyväinen mikroaaltouunin ominaisuuksiin ja voin suositella sitä lämpimästi. -Minja

Point PAM823GW17:

Senz mikroaaltouuni kokemuksia

SENZ SMM720W16:

Kelpo kone, toimii kuin junan vessa. Laadukkaan tuntuinen kapistus näin halpaan hintaa. Laite on todella hiljainen. Silti riittävän tehokas. Yksi miinuspiste pienestä koosta, 275mm lautanen on suurin joka mahtuu kyytiin. –Murde