Astianpesukone testivoittajat

Astianpesukone on lähes pakollinen varuste vähänkään isompaan keittiöön. Tiskikoneet jaetaan keittiötason alle upotettaviin, keittiökalusteisiin integroitaviin sekä tason päälle sijoitettaviin pöytätiskikoneisiin.

    • Boschin koneet ovat olleet testien kestomenestyjiä
    • Yleensä hinta korreloi laadun kanssa, mutta testivoittajia on löytynyt myös keskihintaisista astianpesukoneista
    • Astianpesukonetesteissä annetaan pisteitä pesutuloksesta, pesuohjelmista, pesun kestosta, veden ja sähkön käytöstä, helppokäyttöisyydestä ja melutasosta
    • Mikään kone ei yleensä ole erinomainen kaikissa kategorioissa
Astianpesukoneet Testivoittaja
Kuluttajasivusto Test.se 2023 Bosch WAU28UA8SN (paras pesukone)

Bosch WAXH2E0LSN (paras premium-pesukone)

Kuluttajasivusto Bäst i Test 2020 Bosch SMV68MD02E8 (Paras integroitava astianpesukone)

Electrolux ESL4510LO (Paras pieni astianpesukone)

Bosch SKS62E22EU (Paras pöytätiskikone)

Kuluttajalehti Råd & Rön Bosch SMU46CI01S
TM 2020: Paras pöytätiskikone Bosch SKS62E22EU
Test.se 2020 Bosch SMU46CW00S
Expressen: Paras edullinen tiskikone Electrolux ESF5206LOW

Astianpesukone testivoittajat 2020

Bäst i Test: Paras astianpesukone 2020

Ruotsalainen kuluttajasivusto Bäst i Test vertaili markkinoilta saatavia astianpesukoneita. Koneita vertailtiin niiden pesutuloksen, ohjelmien monipuolisuuden, energian ja vedenkulutuksen, helppokäyttöisyyden sekä melutason perusteella.

Boach paras astianpesukone testivoittaja

Bosch SMV68MD02E
+ Monipuoliset automaattiohjelmat
+ Todella hiljainen

+ Tyylikäs
Patojen ja kattiloiden pesu
Pitkät pesuohjelmat

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Testivoittaja oli Bosch SMV68MD02E, joka sai kiitosta erityisesti hiljaisuudestaan ja tyylikkäästä ulkomuodostaan. Koneen monipuolisista ohjelmista löytyy pikapesun lisäksi esimerkiksi hiljainen pesu. Herkkiä astioita kuten kristalleja varten pesuveden lämpötilaa on mahdollista säätää jopa 40 asteeseen. Pesukone osaa myös itse valita sopivan ohjelman tiskien likaisuuden mukaan. Testiryhmä löysi Boschin pesukoneesta myös moitittavaa. Padat ja kattilat jäävät helposti likaisiksi eikä kone kuivaa niitä kunnolla. Peruspesuohjelmat ovat myös suhteellisen pitkiä ja pesuaineen annostelu hieman vaikeaa. Kokonaisuudessaan konetta voi siis suositella erityisesti käyttäjälle, joka pesee pääasiassa lautasia ja laseja.

Råd & Rön: Astianpesukone-testi 2020

Ruotsin suurin kuluttajalehti Råd & Rön vertali jättitestissään 159 astianpesukonetta alkuvuodesta 2020.  Testissä astianpesukoneiden piti poistaa astioista erilaisia tahroja, kuten kananmunan keltuaista ja kuivunutta pinaattia. Suurin osa testin pesukoneista selvisi hyvin pesuosuudesta, mutta eroja tuli ohjelmien kestossa, astioiden kuivaamisessa sekä äänenvoimakkuudessa.

Bosch paras astianpesukone testivoittaja

Bosch SMU46CI00S
+ Kelvollinen pesutulos
+ Hyvä kuivaustulos (poislukien muoviastiat)

+ Hinta
Ei kunnon paikkaa syville astioille
Hidas säästöohjelmat

Verkkokauppojen hintavertailu.

Testin paras astianpesukone oli Bosch SMU46CI00S joka ihastutti testiraadin erityisesti hyvällä kuivaustuloksellaan. Tosin muoviastiat ja kattilat jäivät kosteiksi. Pesutulos sekä normaalilla että säästöohjelmalla oli hyvää keskitasoa. Normaaliohjelmalla astiat tulivat puhtaiksi parissa tunnissa, mutta säästöohjelma vei lähes kolme ja puoli tuntia. Melutaso ja sähkönkulutus olivat hyvää tasoa, mutta vedenkulutuksesta pesukone menetti pisteitä. Myös sen ohjauspaneelia pidettiin hieman vaikeana ymmärtää. Boschin pesukoneessa on runsaasti tilaa laseille ja sen astiatelineet voi kääntää alas. Testiryhmä antoi pienen miinuksen sille, että syville astioille ei ole omaa paikkaa. Lautastelineen piikit ovat lähekkäin mikä vaikeuttaa syvien astioiden asettelua koneeseen.

Tekniikan maailma 2020: Paras pöytätiskikone

Tekniikan maailman testissä vertailtiin kolmea pöytämallista astianpesukonetta sekä verrokkina hieman pienempää, omalla vesisäiliöllä varustettua Salora DWR4200:a. Testissä havaittiin, etteivät pöytämallisten astianpesukoneiden ominaisuudet eroa juurikaan perinteisistä astianpesukoneista ja ovat hyvä lisä keittiöön, jossa työtason alle ei ole mahdollista sijoittaa astianpesukonetta. 

Testivoittajaksi nousi Bosch SKS62E22EU, joka eroittui muista käytettävyyden ja toiminnallisuuksiensa ansiosta. Se pesi ja kuivasi astiat moitteetta. Muokattavien ohjelmien ansiosta pesuaikaa oli mahdollista lyhentää huomattavasti normaalista  tai nopeuttaa astioiden kuivumista valitsemalla lisäkuivauksen. Ainoa moite testiryhmältä tuli melusta varauksin. Voittajan tarkemman arvioinnin pääsee lukemaan Tekniikan maailman verkkosivulta.   

Test.se: Paras astianpesukone

Ruotsalaisen Test.sen suurvertailun paras astianpesukone oli Bosch SMU46CW00S. Boschin tiskikone erottautui muista erityisesti kuivuineiden ruuantähteiden irroittajana. Se oli testin ainut pesukone joka irroitti kuivuneet puuronjämät kulhoista. Sen huuhtelutulos oli testin paras, mikä näkyi esimerkiksi kirkkaina viinilaseina.

Bosch paras astianpesukone testivoittaja

Bosch SMU46CW00S
+ Kuivuneiden tahrojen puhdistus
+ Hyvä huuhtelutulos

+ Energiatehokas
Hieman epäselvä ohjauspaneeli
Ei hiljaisimmasta päästä

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Boschin kone ei valmistajan mainoksista poiketen ollut kovinkaan hiljainen. Lautastelineitä voi taitella mataliksi kattiloita pestessä, mutta syville lautasille ei löytynyt järkevää paikkaa tiskikoneesta. Tämä ongelma on vaivannut kaikkia Boschin SMU-sarjan pesukoneita. Pienistä puutteistaan huolimatta Boschin energiatehokas kone oli ruotsalaisvertailun paras astianpesukone.

Expressen testi 2020: Paras edullinen tiskikone

Ruotsalaislehti Expressenin vertailussa oli mukana 15 edullista astianpesukonetta. Testin paras astianpesukone oli Electrolux ESF5206LOW, joka keräsi testiryhmän kehuja edistyksellisistä toiminnoistaan. Kaikkien testattujen tiskikoneiden pesutulos astioilla oli varsin hyvä eikä Electrolux erottunut erityisesti joukosta. Sen sijaan Electroluxin kone sai kiitosta kuivaustoiminnostaan sekä normaali- että säästöohjelmallaan.

Electrolux-ESF5206LOW paras astianpesukone testivoittaja

Electrolux ESF5206LOW
+ Hyvä pesutulos
+ Erinomainen kuivaustulos

+ Edullinen
Muovirasioiden kuivaus
Säästöpesuohjelman pituus

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Koska kyseessä on edullinen astianpesukone, jostain on jouduttu tinkimään. Electroluxin astiatelineet eivät olleet yhtä tukevia ja helposti muokattavia kun kalliimmissa malleissa. Säästöohjelmalla peseminen kestää noin neljä tuntia, mikä oli yksi koko testiryhmän pisimmistä. Melutaso oli siedettävä.

Lukijoiden astianpesukone kokemuksia

Olemme keränneet yhteen kuluttajien kokemuksia astianpesukoneista eri puolilta keskustelupalstoja. Kokemukset eivät välttämättä edusta kattavaa kuvaa kaikista malleista, joten kannattaa tutustua kunkin mallina arvioihin tarkemmin esimerkiksi Gigantin sivulla.

Asko astianpesukone kokemuksia

Askon pesukone on nyt ollut nelihenkisen perheemme käytössä kuukauden ajan. Asennus sujui helposti itse, jalkojen ruuveja säätämällä koneen saa helposti vaakatasoon. Kone on tilava ja sen lataaminen sujuu ilman vaikeuksia. Alahyllyn ritilä on riittävän tiheä että siihen saa lastattua juomalaseja. Automaattitoiminnolla 50 asteessa pesu kestää noin kolme tuntia. Äänitason on hiljainen, konetta tuskin kuulee keittiössä. Erittäin hyvä kone tähän hintaluokkaan. -Paxinos, Asko DBI8237W

Lyhyen käytön perusteella vaikuttaa oikein hyvältä koneelta. Koneessa on kunnon painikkeet ja se on helppokäyttöinen. -OmppuIrmeli, Asko DBI8237W

Korit liikkuvat erittäin sujuvasti ja hiljaisesti. Astiakorit ovat yllättävän monipuolisia säätää, vaikka yläkorin korkeutta alakorista ei voikaan säätää. Kone on niin hiljainen että olemme käyttäneet ekopesua yöaikaan. Kolmas taso aterimille puuttuu tästä pesukoneesta, mutta se ei ole haitannut. -Milzi, Asko DBI8237W

Olen ollut erittäin tyytyväinen Askon koneeseen. Se on ollut käytössä nyt 2kk ja pesutulos on täydellinen. Kuivaus toimii, ei enää tulikuumia tai märkiä astioita. Paras ostopäätös pitkään aikaan. -Kklement, Asko DBI8547W

Askon pesukone on oikein kelpo pesukone. Koneen design on yksinkertaisen kaunis.Ohjelmat ovat hiljaisia ja rakenne erittäin tukeva. Hyllyt liukuvat kevyesti ja tulevat riittävän paljon ulos koneen rungosta. Miinuksina pidän erikoisessa paikassa olevaa vistakytkintä, matalaa veitsikoria ja oudosti suunniteltua ylähyllyä. -Herra53, Asko DBI8237B

Bosch astianpesukone kokemuksia

Kokemukset Bosch-pesukoneista ovat enimmäkseen positiivisia. Bosch on ollut kestomenestyjä eri tahojen järjestämissä astianpesukone-testeissä.

Bosch SMP46MW07S on saanut kehuja sekä pesu- että kuivaustoiminnoistaan. Se on laadukas kone joka pesee astiat kohtuullisen hiljaisesti. Ainoat moitteet liittyvät säästöohjelmien pitkiin kestoihin.

Bosch pesee ja kuivaa astiat hyvin ja on kohtuullisen hiljainen. Yksi itseäni häiritsevä tekijä on ohjauspaneeli luukun yläreunassa. Jos haluan lisätä tai ottaa pois jotain kesken pesun, niin konetta ei voi pysäyttää. Joudun avaamaan luukun kesken pesun, jollain vettä pärskähtää usein lattialle. Lisäksi en näe kuinka kauan pesu kestää koska näyttö on piilossa ja sammuneena tason alla. Aterimille varattu taso vie niin paljon tilaa ylähyllyltä että viinilasit eivät mahdu mukaan kauhen hyvin -Jaakko

Olen ihan tyytyväinen laadukkaan tuntuiseen koneeseen. Kone on muuten hiljainen mutta pieni humina kuuluu. Merkkivalo on hyvä lattiassa jotta tietää onko pesu kesken. -Tomba

Bosch SMU46KW07S on Boschin testimenestyjistä se edullisempi. Se on hyvä peruskone joka selvityy kaikesta lähes yhtä hyvin kuin kalliimpi serkkunsa.

Loistava pesukone! Vasta kaksi pesukertaa takana mutta kokemukset ovat olleet hyviä. Koneen täyttäminen tehokkaasti vaatii aluksi hieman totuttelua mutta senkin oppii nopeasti. Viinilaseista tuli todella kiiltäviä. Suosittelen! –Sirpa

Neljän hengen perheelle oikean kokoinen astianpesukone. Astiat ovat paljon puhtaampia kuin vanhalla koneella. Kaikenkaikkiaan hyvä pesukone. – Pesukeisari

Electrolux astianpesukone kokemuksia

Electrolux EEG69330L kokemuksia

Kone on hiljainen ja pesuohjelma nopea.  Haarukoille ja veitsille tarkoitettu teline irtoaa näppärästi tyhjennystä varten. Ostin koneen sen energiatehokkuuden ja edullisen hinnan perusteella ja olen ollut tyytyväinen. Koneen käyttäminen on ollut helppoa. -Trubo

Electrolux ESF7770RIW kokemuksia

Varsin arvokas tiskikone mutta olen ollut tyytyväinen. Astiat tulevat puhtiaiksi mutta suosittelen keraamisten vuokien tiskaamista käsin. Pesuohjelmat ovat paljon pitempitä kuin edellisessä koneessa, mutta toisaalta pesutuloskin on parempi. Toivon tästä pitkäaikaista kumppania. -Minde

Grundig astianpesukone kokemuksia

Lukijoiden kokemukset Grundig-astianpesukoneista ovat voittopuoleisesti negatiivisia:

Pieni pettymys. Jättää toivomisen varaa edelliseen 10 vuotta vanhaan Siemensiin verrattuna. Ei oikeastaan kuivaa astioita millään lailla. Virta menee päälle omia aikojaa miten sattuu. Kuullostaa hyvin äänekkäältä. -Homer37 GRUNDIG GNU41835

Kone on suuri pettymys. Vanha 10-vuotias kone pesi paljon paremmin. Varsinkin yläkorin astiat jäävät likaisiksi. En voi suositella konetta kenellekään. -Mammaseni, GRUNDIG GNU41835

Gram astianpesukone kokemuksia

Ostin tämän kuukausi sitten ja olen ollut tyytyväinen. Ainoa miinus on hankalasti aukeava ovi. -Amanda25, Gram OM6238T

Lievä pettymys, isot astiat eivät mahdu koneeseen kunnolla. -Miku Gram OM6238T