Soundbar testivoittaja

Soundbar on televisiotasolle asennettava lisäkauituin, jonka tarkoituksena on tuoda televisioääneen lisää syvyyttä. Taulutelevisiot eivät ole parhaimmillaan laadukkaan äänen tuottamisessa. Litteään koteloon ei yksinkertaisesti mahdu riittävän tehokasta kaiutinjärjestelmää. Patukkamaisen pääkaiuttimen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu yleensä erillinen subwoofer.

Soundbarien vertailu vaatii hieman perehtymistä aiheeseen, mutta niitä testataan säännöllisesti eri tahojen toimesta. Tältä sivulta löydät yhteenvedon testivoittajista.

    • Soundbar testeissä suurin painoarvo on äänenlaadulla
    • Muita arvioitavia ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys ja virrankulutus
    • Soundbarien hinnat ovat tyypillisesti 100-900 euroa
    • Samsungin ja JBL:n soundbarit ovat olleet testimenestyjiä

Yhteenveto

Testaaja Voittaja Hyvä ostos
TechRadar 2020 Sonos Arc
Hifimaailma 2020 Yamaha MusicCast BAR 400
EISA 2019-2020 LG SL8

Sennheiser Ambeo Soundbar

LB Ääni ja kuva

12/2019

Highhend soundbarit

Sennheiser Ambeo Soundbar SB01 LG SL10YG
Ääni ja Kuva 6/2018 JBL Bar 3.1 Samsung HW-N660
Ääni ja Kuva 11/2018

Edulliset soundbarit

Sonos Beam
Tekniikan Maailma 2018 JBL Bar 3.1
TechRadar Samsung HW-Q90R Soundbar Sony HT-X8500 Soundbar
LB Ääni ja Kuva 4/2017 Canton DM 75 Denon DHT-S514

PSB Alpha VS21

Sony HT-NT3

Kaikkien soundbarien hintavertailut löydät Hintaoppaan sivulta.

Löydät kaikki testatut tuotteet sivun lopusta.

Soundbar testivoittajat 2020

Hifimaailma Soundbar-testi

Hifimaailman testissä paras soundbar oli  Yamaha MusicCast BAR 400. Testivoittajaa kiitettiin mm. miellyttävästä toistosta, siististä toteutuksesta ja toimivasta ohjainsovelluksesta. Testaajia miellyttivät lisäksi monikäyttöiset surroundkaiuttimet ja subwooferin helppo tasonsäätö. Testiin valitut soundbarit olivat hinnaltaan alkaen 700€.

Yamaha MusicCast BAR 400

Yamaha MusicCast BAR 400
+ Mielyttävä toisto
+ Siisti toteutus

+ Toimiva ohjainsovellus
Ei näyttöä
Vain yksi hdmi-tulo

Verkkokauppojen hintavertailu.

TechRadar: Paras soundbar 2020

TechRadar nosti omassa arviossaan tämän hetken parhaaksi soundbariksi Sonos Arcin.  Sonos Arcia kehuttiin Dolby Atmos, TrueHD ja Dolby Digital Plus ominaisuuksista sekä sen upeasta äänentoistosta. Listauksen kakkonen oli Samsung HW-Q90R Soundbar. TechRadarin listaus ei oman arvioni mukaan ole varsinainen testi, vaan lähinnä listaus tämän hetken soundbar uutuuksista. Koska en luota että listauksen kirjoittaneet toimittajat ovat edes testanneet kyseisiä laitteita, jäätän lukijoiden päätettäväksi miten paljon listaukseen voi luottaa. Jätän poikkeuksellisesti laittamatta tähän linkkiä kyseiseen artikkeliin.

EISA (European Imaging and Sound Association)

EISA on 55 aikakausilehden yhteisö, joka on palkinnut vuoden tuotteita Euroopassa jo vuodesta 1982. Vuosien 2019-2020 parhaaksi soundbariksi yhteisö valitsi LG SL8:n (SL8YG).

LG-SLY8 Soundbar

LG SL8
+ Äänen syvyys
+ Tyylikäs ulkonäkö

 

Testaajat kiittelivät laitteen muotoilua sekä Dolby Atmos- ja DTS:X-dekoodausta, joka korostavat toiston syvyys- ja korkeusvaikutelmia.

Premium soundbar -kategorian testivoittajaksi valittiin puolestaan Sennheiser Ambeo Soundbar. Kiitosta laite sai Dolby Atmos ja DTS:X sekä AMBEO 3D -ominaisuuksista. Premium-tuotteen hinta on noin viisinkertainen LG SL8:n verrattuna.

Sennhaiser-Ambeo-Soundbar

Sennheiser Ambeo Soundbar
+ Ääni kuin elokuvateatterissa
+ Hämmästyttävän realistinen äänikenttä

+ Mobiiliohjaus
Hinta

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Pääset tutustumaan testin tuloksiin EISA:n verkkosivuilla.

Soundbar testivoittaja 2019

Techradar: Paras Soundbar 2019

Techradarin soundbar testin voittajaksi valittiin Samsung HW-Q90R Soundbar. Laite saa kehuja vakuuttavasta äänenlaadusta, Dolby Atmos ja DTS:X-ominaisuuksistaan sekä helposta asennuksesta. HDMI-sisääntuloja on ainoastaan kaksi, mitä raati piti ainoana miinuksena.

Samsung-HW-Q90R

Samsung HW-Q90R Soundbar
+ Äänenlaatu
+ Dolby Atmos ja DTS:X

+ Helppo asennus
Vain kaksi hdmi-tuloa

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Testin kakkoseksi nousi edullisempi Sony HT-X8500 Soundbar.

LB Ääni ja kuva – Highend soundbarit 12/2019

LB Ääni ja kuva testasi kuusi 999 – 2 500€ hintaista highend soundbaria. Testivoittajaksi nousi testin kallein laite, Sennheiser Ambeo Soundbar SB01. Testiryhmän mukaan kyseessä on yksinkertaisesti markkinoiden paras soundbar, vaikka korkea hinta asettaa hankinnan järkevyyden kyseenalaiseksi. Mikäli tuotteen hinnalla ei ole väliä, valinta on Sennhaiser. Sennhaiserin mallit ovat olleet kestomenestyjiä myös EISA:n listauksissa.

Sennhaiser-Ambeo-Soundbar

Sennhaiser Ambeo Soundbar SB01
+ Yksinkertaisesti markkinoiden paras ääni
+ 5.1.4-äänentoisto
+ Syvä basso
Hinta
Ei seinäkiinnitystä

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Täydet kuusi tähteä sai myös hieman edullisempi Samsung HW-Q96R, joka palkittiin Hyvä ostos -merkinnällä. Hintaa Samsungin laitteella on maltillsemmat 1 500€.

Testiin pääset tutustumaan täällä.

Soundbar testivoittaja 2018

Tekniikan maailma: Paras soundbar-kaiutin 2018

Tekniikan maailman Soundbar-testissä oli mukana viisi kaiutinta hintaluokasta 530-700 €. Testivoittajaksi nousi JBL Bar 3.1, jota kehuttiin erityisesti jyhkeästä elokuvaäänen toistosta. Musiikkia kuunnellessa sen diskantti oli testiryhmän mielestä suttuinen. Kehuja kaiutin sai lisäksi kolmesta hdmi-sisääntulosta ja tasapainoisesta soinnista. Sen subwoofer arvioitiin testijoukon parhaaksi.

Ääni ja Kuva testi 6/2018: Paras soundbar

L&B Ääni ja Kuva -lehden testissä paras soundbar oli 9 testatun laitteen joukosta JBL Bar 3.1. Laitetta kehuttiin jykevän koon tuomista tehoista sekä helppokäyttöisyydestä. Sen ääni ei yllä vivahteisuudessaan Samsung HW-N660:n tasolle, mutta laite korvaa muhkealla bassoefektillä.

 

JBL Bar 3.1 Soundbar

JBL Bar 3.1
+ Jykevät tehot
+ Helppokäyttöinen

+ Muhkea basso
Äänen vivahteisuus

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Toimitus suosittelee lisäksi Samsung HW-N660. Äänten tasapaino oli testiryhmän paras, mutta Samsung jäi tehoissa JBL:n taakse.

Testin tulokset löydät tiivistetysti Ilta-Sanomien sivulta.

Ääni ja Kuva testi 11/2018 – edulliset soundbarit

Testiin oli valittu kuusi 350-520 euron hintaista soundbaria. Testivoittajaksi valittiin testin ainut subwooferiton soundbar, Sonos Beam. Laite on toiminnallisuuksiltaan lähellä saman valmistajan kalliimpia malleja, mutta on hinnaltaan noin puolet näiden suurempien laitteiden hinnasta.

Sonos Beam

Sonos Beam
+ Hinta
+ Toiminnallisuudet

+ Monihuonetoiminnot

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Testiin pääset tutustumaan osoitteessa https://www.lbaanijakuva.fi/test/hoyttalere/6-soundbaria

Yksittäiset soundbar-testit

Sennheiser Ambeo

Avplus.fi testasi Sennheiser Ambeo soundbaria huhtikuussa 2020. Testissä laite nostettiin todennäköisesti maailman parhaaksi soundbariksi. Voit lukea testi täällä.

Sennhaiser-Ambeo-Soundbar

AVplus.fi testi 4/2020
+ Äänimaailma
+ Basso

+ Äänenpainevarat
+ Huonekalibrointi
+ Mobiilisovellus
Hinta ja koko
Pieni näyttö

Verkkokauppojen hintavertailu.

 


Paras soundbar eri käyttötarkoituksiin

Paras soundbar kotiteatteriin

Hifimaailman soundbar vertailun voittajaa Yamaha MusicCast Bar 400 kehuttiin puhtaasta ja tyylikkäästä äänentoistosta leffoja katsellessa. Sen Movie-asetukset eivät olleet erityisen toimivat, mutta neutraali äänitila toimii niin elokuvien katselussa kuin musiikin kuuntelussakin. Myös LG SL8YG on hyvä valinta kotiteatteriin.

Kuluttaja-lehden testissä parhaat arvosanat äänenlaadusta saivat testivoittaja JBL Bar 5.1, LG SL9YG, Yamaha YSP-2700 ja LG SK9Y.

Ääni ja Kuva -lehden vertailun voittaja Samsung HW-N660 sai kehuja poikkeuksellisen hyvästä äänentoistosta elokuvia katsellessa.

Paras soundbar kaiutin musiikin kuunteluun

Hifimaailman testivoittaja Yamaha MusicCast Bar 400 on kelpo soundbar myös musiikin kuunteluun.

Ääni ja kuva -lehti kehui JBL Bar 3.1:n bassoefektiä. Se on parhaimmillaan rytmimusiikissa, jossa sen tehoista pääse nauttimaan täysipainoisesti.

Hyvä ja edullinen soundbar

Edullista mutta hyvää soundbaria etsivien kannattaa kääntää katseensa testien Hyvä ostos -valintoihin. Esimerkiksi Kuluttaja-lehden testissä maininnan ovat saaneet JBL Bar 3.1 ja LG SJ4. Ne eivät yllä äänen laadussa samojen valmistajien kalliimpien mallien tasolle, mutta ovat toisaalta hinnaltaan huomattavasti halvempia.