Apukäynnistin testivoittaja

Apukäynnistin on akkukäyttöinen apuväline, jonka avulla auton voi käynnistää kovassa pakkasessa tai akun ollessa tyhjä. Se on turvallisempi vaihtoehto auton herkkien elekrtoniikkalaitteiden kannalta kuin varavirran antaminen toisesta autosta.

Parhaita apukäynnistimiä voi hyödytää myös muiden laitteiden varavirtalähteenä. Kompressorillinen apukäynnin on hyödyksi tyhjentyneiden auton- tai pyöränrenkaiden täyttämisessä. Apukäynnistin tulee ladata jokaisen käytön jälkeen tai vähintään kahdesti kuussa, jotta sen akussa on varmasti riittävästi virtaa auton käynnistystä varten.

    • Auttaa starttaamaan auton kun auton akku on tyhjä
    • Yhdellä lautakselle 2-6 starttia
    • 100-160€ hintaisia
    • Pienimmät apukäynnistimet ovat taskukokoisia
    • Apukäynnistinta kutsutaan myös nimillä akkubuusteri, jumpstarter ja apuakku
Testaaja Testivoittaja Testin kakkonen
 

Batterihjälpen

 

Noco Genius Boost+  GB40 Noco Genius Boost HD GB70
 

Tekniikan maailma 1/2017

 

Telwin Drive 13000 Noco GB40 (Hyvä ostos)

Klikkaamalla tuotteen nimeä näet hinnan ja saat lisätietoa tuotteesta. Kaikkien apukäynnistien hinnat eri verkkokaupoissa näet kätevästi Hintaoppaan sivulta.

Batterihjälpen: Apukäynnistin testivoittaja 2020

Ruotsalainen tekniikkasivusto Batterihjälpen vertaili sivuillaan erilaisia auton apukäynnistimiä. Testin voittajaksi nousi Noco Genius Boost+ GB40, joka oli testiryhmän mielestä tämän hetken ylivoimaisesti paras pienikokoinen varavirtalähde. Ruotsalaisten testeissä se käynnisti yhdellä latauksella moottorin jopa 20 kertaa.

 

Noco Genius Boost+ 40GB apukäynnistin testivoittaja 2020

Noco Genius Boost+ GB40 
+ Jopa 20 käynnistystä
+ Pienikokoinen

+ Sisäänrakennettu taskulamppu
+ Liitännät kännyköiden lataamaiseen
+ Hyvä hinta/laatu-suhde

Verkkokauppojen hintavertailu.

Tekniikan maailman testivoittaja 1/2017

Tekniikan maailman apukäynnistin-testissä testattiin viitta laitetta. Testissä apukäynnistimien piti startata 2-litrainen moottori ilman auton oman akun apua. Laitteet toimivat myös elektroniikkalaitteiden varavirtalähteinä, joilla saa ladattua kännykän akun 5-6 kertaa ja tabletin 2 kertaa.

Testin pisteytyksessä painotettiin suorituskykyä (40%), käyttömukavuutta (30%), ominaisuuksia (20%) sekä kokoa ja painoa (10%).

  • Testin voittaja oli Telwin Drive 13000, joka jaksoi käynnistää moottorin 5 kertaa. Laite oli myös ominaisuuksiltaan testin monipuolisin.  Se sai testin parhaat pisteet myös käyttömukavuudesta, se on käyttövalmis heti kun käynnistyskaapelit on saatu kiinni autoon.  Laitteessa on kaksi USB-ulosottoa sekä 12V ja 19V ulosotot.

    Telwin Drive 13000

    Telwin Drive 13000
    + Suorituskyky
    + Monipuoliset ominaisuudet

    + Heti käyttövalmis
    Käynnistyskaapelit
    Liukas kotelo

    Verkkokauppojen hintavertailu.

     

     

  • Testin kakkossija meni Noco GB40:lle, joka oli starttiapuominaisuuksiltaan testin paras, käynnistäen testikoneen kuusi kertaa. Se on selvästi suunniteltu raskasta käyttöä varten, sillä kotelo on tukeva ja kaikki liittimet suojattu kumiläpillä. Monipuolisuudessaan se jää Telwinin varjoon, sillä laitteesta löytyy ainoastaan yksi usb-lähtöliitäntä.

Noco GB40

Noco GB40
+ Suorituskyky
+ Tukeva kotelo

+ Tehty kestämään
Liitännät

Verkkokauppojen hintavertailu.

 

Muut testiin osallistuneet laitteet olivat:

    • Biltema 37910, povitaskuun mahtuva laite, josta riitti virtaa muutamaan käynnistykseen.
    • Exide Litium Power Booster, monipuolinen laite, joka ei ollut parhaimmillaan moottorin käynnistyksessä. Keskimäärin moottorin sai käyntiin vain muutaman kerran.
    • CRX1221, isokokokoinen laite joka ei pärjännyt suorituskyvyssä tai ominaisuuksissa testin kärjelle.
  • Testissä huomattiin, ettei litiumakkua kannata päästää kylmenemään, sillä se laskee huomattavasti akun tehoja. Tekniikan Maailman testi löytyy täältä. (Vaatii tilauksen)

    Pikatestit:

    Motouutiset testasi Noco GB40 -apukäynnistimen vuonna 2016. Pienikokoista laitetta kiiteltiin helppokäyttöisyydestä, suuresta akkukapasitettista (jopa parikymmentä käynnistystä yhdellä latauksella) sekä yleisesti laadukkaasta tuntumasta. Miinusta se sai lyhyistä käynnistyskaapeleista sekä hauenleukojen pienestä koosta. Myös testihetken 159 euron hintaa pidettiin korkeana. Testi on luettavissa kokonaisuudessaan Motouutisten verkkosivulla.

Kaikkien apukäynnistien hinnat eri verkkokaupoissa näet kätevästi Hintaoppaan sivulta.

  • Apukäynnistin kokemuksia:

    Telwin Drive 1300 kokemuksia

    Ostin Telwin 13000 viimevuoden syksyllä ja käynnistelin auton (1,4 litran diesel) ainakin 10 kertaa talvella kovilla pakkasilla. Aivan selvä ero. Parinkympin pakkasilla normaali käynnistys ilman lämmitystolppaa ja Telwiniä oli hidasta pyöritystä eikä lähtenyt. Telwin kiinni ja sellainen kesä-startin oloinen käynnistys. Olen tyytyväinen ostokseeni ja käytän sitä varmaankin taas tulevana talvena.

    ***

    Mulla on tämmönen Motonetistä, kaikki on lähteny käyntiin mitä tarvinnutkin, ml. iso dieselmoottori.

    ***

    13000 käynnistää kyllä RAV4 d4d 2,2 L dieselin yli 20 asteen pakkasessa. On kyllä omasta mielestä aivan erinomainen hankinta tuo Telwin. Autotallista lähtee nyt kaikki raahattavat köntykset ulos.

    ***

    Käynnistysominaisuus menestyksellä koeponnistettu kun äidin ykköskorinen V70 oli jäänyt ulos seisomaan. Hienosti pärähti käymään. Muutenkin siistin oloinen laitos ja kattavasti johtoja yms liitäntöjä mukana.

    ***

    Tänään oli tarvetta lumilingolle. Ja Telwinin 13000 on ollut vuoden verran matkassa. Oli unohtunut ladata, mutta toimi hyvin 2:llakin palkilla. Ei lähteny Honda vuoden vanhoilla bensoilla tilille kun kunnon sahaamisella. Autolle ei oo ollu tarvetta sen jälkeen, kun webastollinen diesel lähti talosta. Koirapannan seurantaan käytetty mettäreissuilla ja moottorikelkalle joskus. Mutta siis 2,2 L diesel lähtee käyntiin Telwinnillä. Land cruiseri ei lähde.

    Noco GB40 kokemuksia

    Kavereille kun selvisi että olin ostanut NOCO GB70 2000A niin taloyhtiön autot ovat lähteneet kaikki käyntiin, apuvirtaa tarvitessaan…

Päivitetty 28.5.2021